One View, sistema predictiu i preventiu de situacions de sensellarisme

Publicacions Banc d’innovacions

One View, sistema predictiu i preventiu de situacions de sensellarisme

Districte de Barking i Dagenham de l’Ajuntament de Londres

Sistema predictiu que permet als serveis socials preveure, prevenir i reduir les situacions de sensellarisme del territori.

El sistema One View analitza el conjunt de dades relacionades amb serveis per adults, infància i persones sense llar.  El model analític inclou dades d’ingressos, prestacions i escoles, i obté una visió general i completa dels ciutadans i les llars del territori per poder identificar les situacions de risc existents que poden derivar en un futur proper en una situació de sensellarisme.

One View permet aquest enfocament preventiu utilitzant models analítics avançats per identificar a les persones en risc, amb l’objectiu de detectar possibles problemes entre 6 i 9 mesos abans d’una crisi.  A més, el servei realitza un seguiment a llarg termini, de manera que els serveis socials també poden avaluar l’eficàcia de les intervencions posades en marxa, i ajustar-les. El software especialitzat proporciona una sòlida governança de la informació i seguretat, amb protocols estrictes que determinen els nivells d’accés.

El servei permet al districte aconseguir tres objectius. El primer és millorar la qualitat de vida dels residents, proporcionant el contacte i l’ajuda necessària quan la necessitin. En segon lloc, una prevenció de l’evolució de les necessitats amb intervencions millor informades i dirigides. És a dir, els professionals de serveis socials del districte disposen d’una visió única que els permet seleccionar el curs d’acció més apropiat i eficaç en cada cas. Finalment, contribueix a la gestió de la demanda de serveis socials i d’habitatge, generant estalvis degut a la combinació de la millora de les intervencions i la informació predictiva d’identificació de les situacions de risc.

Barking & Dagenham