Primera eina on-line per facilitar l’accés ciutadà a les ajudes socials

Publicacions Notícies

Primera eina on-line per facilitar l’accés ciutadà a les ajudes socials

,
Primera eina on-line per facilitar l’accés ciutadà a les ajudes socials

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en funcionament a finals de 2018 un nou web que permet que qualsevol persona pugui conèixer les ajudes socials a què té dret, d’una manera anònima i amb independència de quina sigui l’Administració que les gestiona. El simulador d’ajudes contribueix a millorar la informació i la transparència envers els ciutadans, a desestigmatitzar la demanda d’aquest tipus de prestacions i facilitar-ne l’accés, tenint en compte que hi ha persones que no accedeixen a les prestacions públiques perquè no estan informades dels drets que tenen, per la diversitat d’ajudes existents, més de dues-centes, i per la complexitat de la seva tramitació.

El web funciona de manera anònima; i un cop introduïdes les dades, el sistema calcula quines són les ajudes que es poden sol·licitar en cada cas i una estimació de l’import, i també explica com es tramita cada ajuda. En una primera fase s’hi han introduït prestacions com el fons extraordinari d’ajudes d’emergència social de 0 a 16 anys; ajudes de menjador escolar; rendes actives d’inserció per a aturats de llarga durada, per a víctimes de violència de gènere o per a persones amb discapacitat; la renda garantida ciutadana; o les subvencions de pagament de lloguer.

En una segona fase, és previst d’incorporar-hi altres prestacions com la targeta rosa, els bons socials de subministraments energètics, les pensions no contributives, el subsidi de desocupació, les prestacions de la llei de dependència o el pla d’ajut al retorn per a persones emigrants, entre d’altres.

Actualitat

Professionals de les entitats membres d'iSocial participen al 3r Innotrip a Finlàndia

La Fundació iSocial i les seves entitats membres viatgen a Finlàndia en el 3r Innotrip

La visita a entitats i equipaments de Hèlsinki i Espoo durant l’Innotrip ens va permetre conèixer de més a prop algunes iniciatives pioneres d’un dels països amb un estat del benestar més consolidat.
Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials
Servei d'acompanyament per a usuaris de Nidus

Despleguem un servei d’acompanyament digital a persones usuàries de Nidus 

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.