Raaji, xat-bot per informar i empoderar nenes i dones

Publicacions Banc d’innovacions

Raaji, xat-bot per informar i empoderar nenes i dones

Aurat Raaj

Raaji, xat-bot per informar i empoderar nenes i dones

Nenes fent servir el xat-bot Raaji. Extreta de la web d’Aurat Raaj

Xat-bot que informa a nenes i dones sobre qüestions de gènere i les ajuda a empoderar-se i defensar els seus drets. Utilitza un personatge virtual, Raaji, que és capaç de respondre preguntes i mantenir una conversa per mitjà d’algorismes d’intel·ligència artificial. Ofereix informació sobre qüestions considerades tabú o de gran importància per a l’empoderament femení, com qüestions de salut reproductiva, de seguretat o d’autonomia econòmica. A més, un equip de professionals detecta si hi ha casos que necessiten intervenció professional i els deriven als serveis més adients.

L’organització paquistanesa que l’ha desenvolupat, Aurat Raaj, també col·labora amb escoles i organitzacions socials per fer tallers i activitats d’empoderament de dones i nenes, i per intentar trencar alguns estigmes com el de la higiene menstrual. Per fer més amplia aquesta tasca, han creat una sèrie d’animació on la protagonista, la Raaji, passa per diferents situacions considerades tabú però que són part del dia a dia de moltes nenes. D’aquesta manera les nenes veuen com un personatge amb el que s’identifiquen normalitza i supera aquestes situacions, animant-les a prendre la iniciativa a través d’activitats com cursos formatius, de defensa personal, etc.

El xat-bot és una eina versàtil que utilitza l’anglès o l’urdú, i que s’ha adaptat també a la Covid-19 per poder aportar informació fiable sobre la malaltia tant a nenes com nens, de forma fàcil i entenedora. La Raaji és una mostra de com la tecnologia pot ajudar a expandir i dur més enllà la feina d’organitzacions socials, creant una eina de fàcil accés i que permet informar-se, de forma fàcil i privada, de temes de gran importància i sobre els quals hi ha tabús o desinformació.

Aurat Raaj

Banc d’innovacions

Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat
Morphic

Morphic, tecnologia que millora l’accessibilitat dels ordinadors per a persones amb discapacitat

Morphic és una aplicació que permet adaptar els ordinadors a les diferents necessitats de les persones amb discapacitat
V-TOOLS

V-TOOLS, realitat virtual aplicada a la innovació social

V-TOOLS és un projecte que combina la tecnologia i la innovació social a través d’experiències immersives amb l’objectiu de millorar la vida de les persones i les comunitats
Imatges Posts Web 75 min

Jooay, aplicació que ajuda els nens amb discapacitat a trobar activitats de lleure

Jooay és una aplicació gratuïta que connecta l’oferta d’activitats de lleure amb famílies d’infants amb discapacitat