Hero Arm, un braç biònic molt assequible fet amb impressió 3D

Publicacions Banc d’innovacions

Hero Arm, un braç biònic molt assequible fet amb impressió 3D

Open Bionics

Hero Arm, un braç biònic molt assequible fet amb impressió 3D

Cameron Millar amb la seva pròtesi inspirada en Star Wars. Font: web d’Open Bionics

Pròtesi més funcional i assequible que hi ha avui al mercat, gràcies a que està feta amb impressió 3D. Està dissenyada tant per a adults com per a infants amb amputacions per sota del colze. Hero Arm és una pròtesi mioelèctrica que fa servir les indicacions musculars de la resta del braç per funcionar i poder tenir la funció d’agafada.

Una de les seves particularitats és la seva naturalesa única, ja que es dissenya seguint les mesures exactes de la persona que la porta, aconseguint que s’adapti molt fàcilment a cada persona i que cada pròtesi sigui única. Això és possible per la tecnologia 3D, que permet primer fer un escàner de l’extremitat per obtenir les mesures exactes de la persona, i posteriorment per la utilització de la impressió 3D per imprimir la pròtesi. D’aquesta manera es redueixen els costos de producció, alhora que s’augmenta la rapidesa, arribant-se a poder fer una pròtesi en tan sols un dia.

Hero Arm és un pròtesi robusta però lleugera, així com còmoda i transpirable, fent que sigui més fàcil l’adaptació i alhora treure-la per netejar-la, carregar-la, etc. Està dissenyada per ser el més intuïtiva possible per a la persona gràcies a vibracions, llums, botons i sensors. A més de ser la pròtesi d’aquest tipus més assequible del mercat, també té diferents carcasses a escollir, perquè cada persona esculli el model que més s’acosti al seu estil, des de dissenys senzills fins a braços biònics inspirats en Iron Man, convertint aquesta pròtesi en un element empoderador a més de funcional, especialment per als infants.

Open Bionics

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat