Visites virtuals als serveis socials per apropar-los a la ciutadania

Publicacions Banc d’innovacions

Visites virtuals als serveis socials per apropar-los a la ciutadania

Ajuntament de Vitoria-Gasteiz

Visites virtuals als serveis socials per apropar-los a la ciutadania

Exemple d’una visita virtual. Extreta de la web dels serveis socials de l’Ajuntament de Vitoria-Gasteiz

Servei que permet realitzar visites virtuals als diferents serveis socials que ofereix l’Ajuntament de Vitoria-Gasteiz. Es tracta d’una combinació de les tecnologies de Google Street View i YouTube 360 per poder oferir una experiència immersiva i el més real possible sense moure’s de casa. Aquesta tecnologia permet la realització de visites que són interactives, i alhora ofereix vídeos resum dels espais a través de la pàgina web dels serveis socials municipals.

Les visites son recorreguts que serveixen per donar a conèixer els serveis i les seves instal·lacions, recorrent-les de forma àgil i senzilla ja sigui a través de la interacció amb el ratolí de l’ordinador, de forma tàctil a dispositius mòbils o, fins i tot, amb ulleres de realitat virtual. Els espais poden ser visitats virtualment en qualsevol moment, i gràcies al format de vídeo 360º la sensació és semblant a trobar-se en el lloc visitat.

Aquest instrument informatiu busca, no només connectar els serveis socials amb la ciutadania, sinó també a altres institucions, entitats del tercer sector, etc. per fomentar el treball en xarxa i la col·laboració entre serveis.

Ayuntamiento de Vitoria-Gasteiz

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.