Creixen les mostres d’interès pel nostre projecte FLAPP!

Publicacions Notícies

Creixen les mostres d’interès pel nostre projecte FLAPP!

,
Creixen les mostres d’interès pel nostre projecte FLAPP!

FLAPP!, l’app per a adolescents i joves amb necessitats d’emancipació i inclusió desenvolupada per la Fundació iSocial, cada vegada desperta més interès entre les entitats socials, les Administracions i les organitzacions internacionals. Després d’haver nascut a Catalunya el 2019, amb el suport de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Govern català, i d’haver estat desenvolupada, testada i avaluada durant l’any 2020 en col·laboració amb la UB i sis entitats socials catalanes, a partir de 2021 s’han multiplicat les mostres d’interès d’altres territoris i institucions.

Destaquem les presentacions realitzades a la xarxa de municipis FAMSI d’Andalusia; a la Conselleria de Polítiques Socials del Govern Basc; a l’Institut National d’Action Sociale del Marroc; a l’equip de migracions d’UNICEF-Mèxic; o a UNICEF-Europa. Així mateix, a Catalunya ha despertat l’interès no només de les entitats col·laboradores del sistema de protecció, sinó també d’altres d’entitats vinculades als programes de noves oportunitats o a programes d’atenció a la salut mental juvenil.

Un altre fet destacable és que també hem rebut propostes per desenvolupar variants de FLAPP! per a d’altres àmbits de la intervenció social. En base a aquestes, la Fundació iSocial ha decidit desenvolupar una variant de FLAPP! destinada a les persones sense llar adultes, considerant l’interès expressat per alguns ajuntaments com el de Barcelona i el de Girona. Aquesta nova app, que encara no té nom, serà desenvolupada per iSocial durant 2021 i 2022, i permetrà oferir a les persones en situació de sensellarisme i a les Administracions i entitats especialitzades, un conjunt d’eines digitals per millorar el suport i l’acompanyament a aquestes persones i facilitar el seu empoderament. Al igual que FLAPP!, serà testada i avaluada en col·laboració amb un equip d’investigació de la UB i de diverses entitats del tercer sector membres d’iSocial.

Podeu trobar més informació sobre FLAPP! a la pàgina explicativa del projecte i també a la versió Web de l’aplicació.

Actualitat

REIR, nova entitat membre de iSocial

REIR s’incorpora com a nova entitat membre de la Fundació iSocial

El patronat d’iSocial ha aprovat l’ingrés de Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR) com a entitat membre de la Fundació
Premis GrausTIC

Oberta la convocatòria dels premis d’Innovació Digital de Catalunya GrausTIC 2024

El passat 12 de juliol es va obrir la convocatòria dels Premis d’Innovació Digital de Catalunya 2024 – GrausTIC, un certamen que té com a objectiu reconèixer aquelles iniciatives, professionals, empreses o institucions que destaquen per l’ús innovador i la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Les propostes es podran presentar fins al 15 d’octubre de 2024.
Grupo Servicio Sociales Integrados (SSI)

La Fundació iSocial dona la benvinguda al Grupo SSI com a nova entitat membre

El Grupo Servicios Sociales Integrados (SSI) és una cooperativa basca dedicada a millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat
Josep Maria Solé pren el relleu de Montse Cervera com a president

Canvi de presidència: Josep Maria Solé pren el relleu de Montse Cervera

Montse Cervera, presidenta d’iSocial des de la creació de la Fundació, cedeix el pas a Josep Maria Solé
iSocial PRO

Un nou butlletí informarà els professionals que utilitzen les Apps d’iSocial

Des d’aquest mes de juliol, els professionals que ja utilitzen l’App “iSocial PRO” i que, a través d’aquesta, gestionen les apps Nidus, Flapp!, i properament meSocial, rebran periòdicament un butlletí que els informarà sobre novetats, millores tècniques i el procés d’expansió territorial d’aquestes aplicacions.
DigitaliSSB

10 Àrees Bàsiques de Serveis Socials milloren les seves eines d’anàlisi i planificació gràcies a iSocial

iSocial està desenvolupant una sèrie de Quadres de Comandament per a les Àrees Bàsiques de Serveis Socials municipals i comarcals que permetrà als professionals que hi treballen solucionar la seva dispersió d’aplicacions i de fonts de dades mitjançant una sola eina d’anàlisi i planificació