Willy Allègre, coordinador de la xarxa europea Rehab-Lab, visita els socis del projecte a Catalunya

Publicacions Notícies

Willy Allègre, coordinador de la xarxa europea Rehab-Lab, visita els socis del projecte a Catalunya

,
Visita Willy Allegre Web

La Fundació iSocial lidera la creació a Catalunya d’una xarxa Rehab-Lab. La visita de Willy Allègre forma part del procés d’acreditació per formar part de la xarxa Rehab-Lab europea, que es completarà aquest maig

Aquesta setmana hem rebut la visita de Willy Allègre, coordinador de la xarxa europea Rehab-Lab, que pròximament s’ampliarà amb la inclusió de la xarxa local de Catalunya.

Willy Allègre és enginyer, director tècnic del Centre Mutualista de Rehabilitació i Rehabilitació Funcional (CMRRF) de Kerpape, a França, i és el creador, des d’aquest centre, de la xarxa Rehab-Lab, un projecte d’empoderament de les persones amb discapacitat a través de la creació d’ajuts funcionals amb impressió 3D.

Un dels aspectes més remarcables del Rehab-Lab, i que allunya els ajuts produits pels seus Fab-Labs d’altres peces similars, és que inclou les persones beneficiàries en el procés de creació, fent que aquests s’adaptin perfectament a les seves necessitats específiques. Conjuntament amb terapeutes ocupacionals i enginyers especialitzats, les persones beneficiàries contribueixen amb el seu punt de vista al procés de ideació i creació d’útils que facilitaran les seves tasques quotidianes.

A Catalunya, la creació d’una xarxa Rehab-Lab que ampliï la xarxa europea ja existent és un projecte liderat per la Fundació iSocial i en el qual participen la Fundació Ampans, l’Institut Guttmann, CIM-UPC i el grup Avinent. Compta amb el finançament de la Generalitat de Catalunya a través dels fonts Next Generation.

La visita de Willy Allègre forma part del procés d’acreditació que les entitats sòcies del projecte estem seguint des del maig passat, i que acabarà aquest maig, quan la xarxa Rehab-Lab entrarà en funcionament.

Actualitat

Imatges Posts Web (79) min

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
Imatges Posts Web (78) min

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.
Imatges Posts Web (72) min

La Fundació iSocial participa a la I Jornada de Serveis Socials

iSocial ha presentat Nidus, una eina digital de suport a les persones en situació de sensellarisme, impulsada conjuntament amb Pere Claver Grup
Imatges Posts Web (69) min

iSocial presenta Vincles al Caixaforum de Lleida

Vincles, una iniciativa que té com a objectiu combatre la soledat no desitjada, forma part dels projectes aprovats per la Fundació La Caixa en la convocatòria del 2024