10 Àrees Bàsiques de Serveis Socials milloren les seves eines d’anàlisi i planificació gràcies a iSocial

Publicacions Notícies

10 Àrees Bàsiques de Serveis Socials milloren les seves eines d’anàlisi i planificació gràcies a iSocial

, ,
DigitaliSSB

Els Quadres de Comandament donen resposta a diferents necessitats de les Àrees Bàsiques de Serveis Socials

iSocial està desenvolupant una sèrie de Quadres de Comandament per a les Àrees Bàsiques de Serveis Socials municipals i comarcals que permetrà als professionals que hi treballen solucionar la seva dispersió d’aplicacions i de fonts de dades mitjançant una sola eina d’anàlisi i planificació. Fins ara, ja se n’han beneficiat els Ajuntaments de Tarragona, Girona, Reus, Amposta i Calafell, i els Consells Comarcals de La Garrotxa, l’Alt Penedès, el Vallès Oriental, Osona i el Pallars Sobirà.

Els Quadres de Comandament lliurats en els darrers mesos donen resposta a diferents necessitats de les Àrees Bàsiques: seguiment dels serveis socials bàsics (persones ateses, persones beneficiàries, casos actius, entrevistes…); seguiment dels serveis d’infància; seguiment dels Ajuts d’Urgència Social; seguiment pressupostari de la teleassistència i dels Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD); seguiment de la càrrega de treball dels professionals; etc.

Cada Quadre de Comandament s’ha dissenyat en funció de les peticions de cada Àrea Bàsica i de les dades, eines i processos de què disposa, a fi de resoldre de la millor manera possible les necessitats d’anàlisi i planificació dels seus serveis socials municipals o comarcals. Posteriorment, iSocial oferirà formació als equips professionals d’aquestes Àrees Bàsiques perquè elles mateixes puguin autogestionar el manteniment i l’actualització permanent d’aquesta nova eina tecnològica.

La major part dels 10 Ajuntaments i Consells Comarcals se n’han beneficiat gràcies a la seva participació al projecte DigitaliSSB 2023-2025 (Impuls de la Digitalització dels Serveis Socials Bàsics), que lidera la Fundació iSocial amb finançament dels fons Next Generation i en col·laboració amb la Fundació URV i la Fundació Grífols, socis del projecte. iSocial té previst que més Àrees Bàsiques que participen en el projecte també se’n puguin beneficiar, i que posteriorment el coneixement adquirit es posi a disposició del Departament de Drets Socials de la Generalitat amb vistes a què el seu nou sistema d’informació e-Social pugui oferir en el futur una solució semblant per a tot el territori.

Actualitat

Premis GrausTIC

Oberta la convocatòria dels premis d’Innovació Digital de Catalunya GrausTIC 2024

El passat 12 de juliol es va obrir la convocatòria dels Premis d’Innovació Digital de Catalunya 2024 – GrausTIC, un certamen que té com a objectiu reconèixer aquelles iniciatives, professionals, empreses o institucions que destaquen per l’ús innovador i la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Les propostes es podran presentar fins al 15 d’octubre de 2024.
iSocial PRO

Un nou butlletí informarà els professionals que utilitzen les Apps d’iSocial

Des d’aquest mes de juliol, els professionals que ja utilitzen l’App “iSocial PRO” i que, a través d’aquesta, gestionen les apps Nidus, Flapp!, i properament meSocial, rebran periòdicament un butlletí que els informarà sobre novetats, millores tècniques i el procés d’expansió territorial d’aquestes aplicacions.
Trobada Rehab-Lab a Liège

iSocial i CIM-UPC participen a la trobada anual de la xarxa europea Rehab-Lab a Bèlgica

Un total de 55 entitats de la xarxa Rehab-Lab s’han reunit a Liège per compartir els seus coneixements i experiències
Trobada inaugural Care4Skills

iSocial participa en la trobada kick-off del projecte Care4Skills a Brussel·les

El passat dijous 23 de maig vam assistir a la reunió kick off del projecte Care4Skills a Brussel·les, organitzada per l’EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities), l’entitat que lidera la iniciativa.
Tallers participatius d'All By Myself

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
23 entitats ja s'han format per utilitzar Flapp! i Nidus

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.