L’aplicació Flapp! incorporarà un canal de denúncia per a situacions de discriminació en joves

Publicacions Notícies

L’aplicació Flapp! incorporarà un canal de denúncia per a situacions de discriminació en joves

,
El coordinador del projecte Flapp realitza una formació sobre l'aplicació a professionals de la federació Jóvenes e Inclusión en el marc del projecte RedLab

El nou mòdul ha estat desenvolupat conjuntament amb la xarxa d’entitats Jóvenes e Inclusión en el marc del projecte RedLab

La federació estatal d’entitats Jóvenes e Inclusión ha escollit l’aplicació Flapp! per incorporar-hi un canal de denúncia de situacions de discriminació. L’acció forma part del projecte RedLab, finançat amb el programa de subvencions 0,7% IRPF de la Secretaria d’Estat de Drets Socials i que té com a eix central la qüestió de les identitats. En aquest context, RedLab vol trencar els estigmes que afecten els joves en risc d’exclusió i la discriminació interseccional que se’n deriva, en la qual la marginació per la situació de pobresa es barreja amb la segregació per elements identitaris com poden ser el gènere, la raça o ètnia, l’orientació sexual, etc.

Per tal de combatre aquestes formes d’exclusió, les 17 entitats que formen Jóvenes e Inclusión treballaran conjuntament per identificar i protocol·litzar les millors formes d’acompanyar els joves que pateixen discriminació i trobar les vies de denúncia adequades.

Els resultats d’aquest procés de reflexió i cocreació es materialitzaran en un canal de denúncia que en una segona fase serà desenvolupat i incorporat a Flapp!.

Flapp!, aplicació desenvolupada per iSocial i Pere Claver Grup, és una eina adreçada a joves amb necessitats d’emancipació i d’inclusió, així com a les organitzacions i professionals que els acompanyen, i inclou funcionalitats com ara una caixa forta digital al núvol o un contacte remot permanent amb els professionals de referència per als joves.

Gràcies al projecte RedLab, Flapp! inclourà un mòdul de denúncia que permetrà als joves, a través d’una sèrie de preguntes i un arbre de decisions guiat, identificar de quina manera poden afrontar les situacions de discriminació de les quals puguin ser víctimes i on o a qui denunciar-ho.

D’altra banda, RedLab ha fet possible la formació dels professionals de les entitats membres de Jóvenes e Inclusión en l’ús de Flapp!, per tal de poder utilitzar aquesta eina en l’acompanyament dels joves que atenen. Les formacions, que s’han realitzat durant els mesos de febrer i març, han permès donar a conèixer l’app a més de 100 professionals de les 17 entitats.

Amb la participació en el projecte RedLab, Flapp! no només demostra el seu gran potencial i interès com a eina d’intervenció social, sinó que també dona els primers passos en la seva expansió cap a nous territoris de l’estat espanyol.

Actualitat

Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la UdL avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.
Notícia Rehab Lab.cat Formació febrer

Neix la xarxa Rehab-Lab per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat mitjançant la impressió 3D

La xarxa Rehab-Lab s’amplia amb 10 noves entitats d’arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la fabricació d’ajuts funcionals personalitzats amb impressió 3D
Premi CSC Impulsa a RAPNIC web

El Projecte RAPNIC guanya el Premi CSC Impulsa 2024 a la Innovació en IA en l’àmbit social

El projecte RAPNIC crearà un corpus d’enregistraments per poder entrenar els algoritmes i facilitar que els sistemes de reconeixement de veu reconeguin parle no intel·ligibles