L’aplicació Flapp! incorporarà un canal de denúncia per a situacions de discriminació en joves

Publicacions Notícies

L’aplicació Flapp! incorporarà un canal de denúncia per a situacions de discriminació en joves

,
El coordinador del projecte Flapp realitza una formació sobre l'aplicació a professionals de la federació Jóvenes e Inclusión en el marc del projecte RedLab

El nou mòdul ha estat desenvolupat conjuntament amb la xarxa d’entitats Jóvenes e Inclusión en el marc del projecte RedLab

La federació estatal d’entitats Jóvenes e Inclusión ha escollit l’aplicació Flapp! per incorporar-hi un canal de denúncia de situacions de discriminació. L’acció forma part del projecte RedLab, finançat amb el programa de subvencions 0,7% IRPF de la Secretaria d’Estat de Drets Socials i que té com a eix central la qüestió de les identitats. En aquest context, RedLab vol trencar els estigmes que afecten els joves en risc d’exclusió i la discriminació interseccional que se’n deriva, en la qual la marginació per la situació de pobresa es barreja amb la segregació per elements identitaris com poden ser el gènere, la raça o ètnia, l’orientació sexual, etc.

Per tal de combatre aquestes formes d’exclusió, les 17 entitats que formen Jóvenes e Inclusión treballaran conjuntament per identificar i protocol·litzar les millors formes d’acompanyar els joves que pateixen discriminació i trobar les vies de denúncia adequades.

Els resultats d’aquest procés de reflexió i cocreació es materialitzaran en un canal de denúncia que en una segona fase serà desenvolupat i incorporat a Flapp!.

Flapp!, aplicació desenvolupada per iSocial i Pere Claver Grup, és una eina adreçada a joves amb necessitats d’emancipació i d’inclusió, així com a les organitzacions i professionals que els acompanyen, i inclou funcionalitats com ara una caixa forta digital al núvol o un contacte remot permanent amb els professionals de referència per als joves.

Gràcies al projecte RedLab, Flapp! inclourà un mòdul de denúncia que permetrà als joves, a través d’una sèrie de preguntes i un arbre de decisions guiat, identificar de quina manera poden afrontar les situacions de discriminació de les quals puguin ser víctimes i on o a qui denunciar-ho.

D’altra banda, RedLab ha fet possible la formació dels professionals de les entitats membres de Jóvenes e Inclusión en l’ús de Flapp!, per tal de poder utilitzar aquesta eina en l’acompanyament dels joves que atenen. Les formacions, que s’han realitzat durant els mesos de febrer i març, han permès donar a conèixer l’app a més de 100 professionals de les 17 entitats.

Amb la participació en el projecte RedLab, Flapp! no només demostra el seu gran potencial i interès com a eina d’intervenció social, sinó que també dona els primers passos en la seva expansió cap a nous territoris de l’estat espanyol.

Actualitat

Visita Willy Allegre Web

Willy Allègre, coordinador de la xarxa europea Rehab-Lab, visita els socis del projecte a Catalunya

La Fundació iSocial lidera la creació a Catalunya d’una xarxa Rehab-Lab. La visita de Willy Allègre forma part del procés d’acreditació per formar part de la xarxa Rehab-Lab europea
L’equip d’iSocial celebra la seva primera jornada d’equip

L’equip d’iSocial celebra la seva primera jornada d’equip

La primera jornada d’equip d’iSocial va permetre a tot l’equip tècnic conèixer millor la feina dels seus companys i companyes i les últimes novetats dels projectes que gestiona l’entitat.
El projecte Solidigital arrenca amb una doble jornada inaugural de les entitats sòcies a Barcelona

El projecte Solidigital arrenca amb una doble jornada inaugural de les entitats sòcies a Barcelona

La Fundació iSocial acull a la seva seu les entitats sòcies de Solidigital, projecte transfronterer que es desenvoluparà a Catalunya, França i Andorra
Felicitació Nadal - L'equip d'iSocial us desitja un bon Nadal i un bon any nou

Un any d’innovació i de compromís social: Fites destacades del 2023

Repassem un any ple de fites i renovem el nostre compromís amb la innovació i el sector social per un 2024 ple de nous projectes