L’aplicació Flapp! incorporarà un canal de denúncia per a situacions de discriminació en joves

Publicacions Notícies

L’aplicació Flapp! incorporarà un canal de denúncia per a situacions de discriminació en joves

,
El coordinador del projecte Flapp realitza una formació sobre l'aplicació a professionals de la federació Jóvenes e Inclusión en el marc del projecte RedLab

El nou mòdul ha estat desenvolupat conjuntament amb la xarxa d’entitats Jóvenes e Inclusión en el marc del projecte RedLab

La federació estatal d’entitats Jóvenes e Inclusión ha escollit l’aplicació Flapp! per incorporar-hi un canal de denúncia de situacions de discriminació. L’acció forma part del projecte RedLab, finançat amb el programa de subvencions 0,7% IRPF de la Secretaria d’Estat de Drets Socials i que té com a eix central la qüestió de les identitats. En aquest context, RedLab vol trencar els estigmes que afecten els joves en risc d’exclusió i la discriminació interseccional que se’n deriva, en la qual la marginació per la situació de pobresa es barreja amb la segregació per elements identitaris com poden ser el gènere, la raça o ètnia, l’orientació sexual, etc.

Per tal de combatre aquestes formes d’exclusió, les 17 entitats que formen Jóvenes e Inclusión treballaran conjuntament per identificar i protocol·litzar les millors formes d’acompanyar els joves que pateixen discriminació i trobar les vies de denúncia adequades.

Els resultats d’aquest procés de reflexió i cocreació es materialitzaran en un canal de denúncia que en una segona fase serà desenvolupat i incorporat a Flapp!.

Flapp!, aplicació desenvolupada per iSocial i Pere Claver Grup, és una eina adreçada a joves amb necessitats d’emancipació i d’inclusió, així com a les organitzacions i professionals que els acompanyen, i inclou funcionalitats com ara una caixa forta digital al núvol o un contacte remot permanent amb els professionals de referència per als joves.

Gràcies al projecte RedLab, Flapp! inclourà un mòdul de denúncia que permetrà als joves, a través d’una sèrie de preguntes i un arbre de decisions guiat, identificar de quina manera poden afrontar les situacions de discriminació de les quals puguin ser víctimes i on o a qui denunciar-ho.

D’altra banda, RedLab ha fet possible la formació dels professionals de les entitats membres de Jóvenes e Inclusión en l’ús de Flapp!, per tal de poder utilitzar aquesta eina en l’acompanyament dels joves que atenen. Les formacions, que s’han realitzat durant els mesos de febrer i març, han permès donar a conèixer l’app a més de 100 professionals de les 17 entitats.

Amb la participació en el projecte RedLab, Flapp! no només demostra el seu gran potencial i interès com a eina d’intervenció social, sinó que també dona els primers passos en la seva expansió cap a nous territoris de l’estat espanyol.

Actualitat

Trobada inaugural Care4Skills

iSocial participa en la trobada kick-off del projecte Care4Skills a Brussel·les

El passat dijous 23 de maig vam assistir a la reunió kick off del projecte Care4Skills a Brussel·les, organitzada per l’EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities), l’entitat que lidera la iniciativa.
Tallers participatius d'All By Myself

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
23 entitats ja s'han format per utilitzar Flapp! i Nidus

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.
I Jornada Serveis Socials

La Fundació iSocial participa a la I Jornada de Serveis Socials

iSocial ha presentat Nidus, una eina digital de suport a les persones en situació de sensellarisme, impulsada conjuntament amb Pere Claver Grup