b-resol, canal d’alertes contra l’assetjament en adolescents

Publicacions Banc d’innovacions

b-resol, canal d’alertes contra l’assetjament en adolescents

BCN RESOL ODR SOLUTIONS, UOC

Canal d’alertes que detecta precoçment possibles casos d’assetjament, ciberassetjament, trastorns alimentaris, addiccions i altres problemes comuns entre les persones adolescents. Està dissenyat especialment per a adolescents, però també per als adults docents i el personal especialitzat, que són els qui reben, gestionen i documenten les alertes.


b-resol neix de la preocupació pel gran nombre d’abusos i maltractaments en menors que es produeixen en entorns educatius, esportius o d’oci, i de la dificultat de comunicar-los per part de les víctimes. Les xifres són alarmants: el 40% de l’alumnat ha vist algun cas d’assetjament al llarg de la seva escolarització. Més enllà de poder ser utilitzat per centres educatius, també és útil per a entitats juvenils i esportives on els joves socialitzen. 

Per una banda, b-resol parla el llenguatge dels adolescents, ja que és una app amigable i intuïtiva. L’alumnat pot comunicar les seves sospites o alertes derivades de situacions indesitjades, viscudes o observades, a les persones de confiança designades pel centre educatiu. A través d’aquesta aplicació mòbil, gratuïta i disponible en tots els dispositius, ho poden fer de manera segura, confidencial i anònima, si així ho desitgen. Per altra banda, b-resol també és fàcil per als adults, amb un entorn web intern comprensible. A banda de possibilitar establir un xat amb qui hagi enviat l’alerta, també permet fer un seguiment complet de la incidència –de les accions realitzades– i generar informes i estadístiques. 

Amb tot, b-resol s’erigeix com un exemple de bon ús de la tecnologia mòbil com a element innovador i de com pot ser emprada per fer créixer la consciència social. Així doncs, es tracta d’una eina complementària dels protocols implementats o previstos per afrontar els casos d’assetjament, i adient per a adolescents digitalitzats i per a centres i entitats immersos en la transformació digital.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet