b-resol, canal d’alertes contra l’assetjament en adolescents

Publicacions Banc d’innovacions

b-resol, canal d’alertes contra l’assetjament en adolescents

BCN RESOL ODR SOLUTIONS, UOC

Canal d’alertes que detecta precoçment possibles casos d’assetjament, ciberassetjament, trastorns alimentaris, addiccions i altres problemes comuns entre les persones adolescents. Està dissenyat especialment per a adolescents, però també per als adults docents i el personal especialitzat, que són els qui reben, gestionen i documenten les alertes.


b-resol neix de la preocupació pel gran nombre d’abusos i maltractaments en menors que es produeixen en entorns educatius, esportius o d’oci, i de la dificultat de comunicar-los per part de les víctimes. Les xifres són alarmants: el 40% de l’alumnat ha vist algun cas d’assetjament al llarg de la seva escolarització. Més enllà de poder ser utilitzat per centres educatius, també és útil per a entitats juvenils i esportives on els joves socialitzen. 

Per una banda, b-resol parla el llenguatge dels adolescents, ja que és una app amigable i intuïtiva. L’alumnat pot comunicar les seves sospites o alertes derivades de situacions indesitjades, viscudes o observades, a les persones de confiança designades pel centre educatiu. A través d’aquesta aplicació mòbil, gratuïta i disponible en tots els dispositius, ho poden fer de manera segura, confidencial i anònima, si així ho desitgen. Per altra banda, b-resol també és fàcil per als adults, amb un entorn web intern comprensible. A banda de possibilitar establir un xat amb qui hagi enviat l’alerta, també permet fer un seguiment complet de la incidència –de les accions realitzades– i generar informes i estadístiques. 

Amb tot, b-resol s’erigeix com un exemple de bon ús de la tecnologia mòbil com a element innovador i de com pot ser emprada per fer créixer la consciència social. Així doncs, es tracta d’una eina complementària dels protocols implementats o previstos per afrontar els casos d’assetjament, i adient per a adolescents digitalitzats i per a centres i entitats immersos en la transformació digital.

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.