InvisiCare, monitorització sense sensors de les llars de les persones grans

Publicacions Banc d’innovacions

InvisiCare, monitorització sense sensors de les llars de les persones grans

JDC-Eshel

InvisiCare, monitorització sense sensors de les llars de les persones grans

Dona gran acompanyada de la seva neta. Extreta de la web d’InvisiCare

Sistema tecnològic proactiu, preventiu i comunitari per donar suport a la gent gran i a les seves famílies d’una forma no invasiva, segura, autònoma i integrada amb la comunitat. Utilitza les dades encriptades recollides per detectar patrons inesperats o comportaments que necessiten d’una intervenció familiar, de serveis socials, sanitaris, etc. I mitjançant la intel·ligència artificial avisa a qui sigui pertinent. D’aquesta manera ajuda a prevenir situacions que poden suposar un problema de llarga durada. A més d’aquest vessant preventiu, també en té un de proactiu ja que a través d’una App i per mitjà d’una xarxa de comunitats i acompanyament realitza un suport actiu i permanent a aquestes persones grans, des de la família, la comunitat i els serveis públics socials i sanitaris.

La tecnologia d’InvisiCare és molt poc invasiva ja que no utilitza aparells, no li cal contacte amb les persones ni necessita cap tipus d’instal·lació ni manteniment als domicilis, per tant no s’enfronta a cap tipus de barrera tecnològica per part dels usuaris. Funciona gràcies a quatre pilars: l’obtenció de dades, que s’importen de forma segura i encriptada per part dels operadors de telecomunicacions i subministraments (TV, telèfon, llum, aigua, etc.); la detecció d’activadors, ja que utilitza les dades recollides amb algoritmes per detectar situacions anormals que requereixen atenció; la generació de notificacions, per mitjà d’intel·ligència artificial que decideix el tipus de notificació que cal enviar; i al mateix temps aconsella sobre el tipus d’acció d’acompanyament i suport que cal posar en marxa i, si es tracta d’una acció prolongada, el sistema crearà un pla de treball a dur a terme.

Invisicare

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.