Biel Digital Glasses, Premi 2022 a la integració social mitjançant les TIC

Publicacions Notícies

Biel Digital Glasses, Premi 2022 a la integració social mitjançant les TIC

, ,

Biel Digital Glasses ha estat guardonat amb el Premi 2022 a la integració social mitjançant les TIC, que anualment convoquen l’associació GrausTIC i la Fundació iSocial, en el marc de la Diada de les TIC a Catalunya.

Enguany aquesta Diada s’ha celebrat el 10 de novembre a l’auditori de la Torre Telefonica a Barcelona, i ha estat dedicada al “Metavers i les noves realitats”. Toni Codina, director de la Fundació iSocial, ha lliurat el premi a Jaume Puig, impulsor i CEO de l’start-up catalana Biel Digital Glasses.

Biel Digital Glasses són unes ulleres que utilitzen una combinació de noves tecnologies com la visió 3D, la intel·ligència artificial i la realitat augmentada per adaptar la realitat a la capacitat visual de les persones que tenen una baixa visió. A més de millorar les imatges, identifiquen els obstacles, i avisen sobre possibles perills, com esglaons, semàfors. D’aquesta manera, aquestes ulleres permeten que aquestes persones puguin disminuir el seu aïllament social i millorar la seva mobilitat i la seva autonomia personal.

El projecte va sorgir el 2017 per donar resposta a les necessitats d’en Biel, un nen de Barcelona que pateix baixa visió. En veure que no hi havia cap tractament convencional per aquesta discapacitat, els seus pares (un enginyer i una doctora en medicina) van decidir de ser ells qui desenvolupessin una solució, tant per a en Biel com per a totes aquelles altres persones que pateixen baixa visió. Amb aquest objectiu van crear una empresa per dissenyar, desenvolupar i comercialitzar aquesta solució tecnològica.

.

.

Actualitat

foto habitat3.2.

La Fundació Hàbitat3 esdevé la 16a. entitat membre d’iSocial

És l’organització del tercer sector referent de la gestió d’habitatge social a Catalunya. Gestiona un parc de prop de 1.000 habitatges socials.
Foto grup complet

22 professionals de les entitats d’iSocial participen al 1r InnoTrip als Països Baixos

Durant quatre dies han visitat serveis i projectes innovadors en els àmbits de la discapacitat, l’atenció a joves, l’accés a l’habitatge, la salut mental i el treball comunitari.
Malmo2

Hem participat al 31è Congrés Europeu de Serveis Socials a Malmö (Suècia)

Ha estat dedicat a la innovació tecnològica en serveis socials, i hi hem presentat la nostra aplicació Nidus per a persones sense llar.
InnoLab

Un InnoLab analitza la transformació dels rols professionals en el sector social

25 responsables de recursos humans de 14 entitats membres i de 12 ajuntaments busquen solucions a les dificultats per contractar, retenir i motivar els professionals del sector de serveis socials.