CIRCLES, grups de teràpia psico-social online entre persones que pateixen situacions similars

Publicacions Banc d’innovacions

CIRCLES, grups de teràpia psico-social online entre persones que pateixen situacions similars

CIRCLES, San Francisco (Estats Units)

CIRCLES, grups de teràpia psico-social online entre persones que pateixen situacions similars

Imatge extreta d’Unsplash

Aplicació que ofereix grups de suport en línia per ajudar les persones que lluiten amb problemes de salut mental i emocional.

Mitjançant l’ús de la tecnologia d’intel·ligència artificial, Circles fa als usuaris una sèrie de preguntes que els permet relacionar-los de forma automatitzada amb grups d’altres persones que estan passant per problemes semblants a la vida: problemes de personalitat o salut mental, la pèrdua sobtada d’un familiar, una situació de violència masclista, cura permanent d’una persona amb dependència, dificultats amb la criança dels fills, la ruptura de la parella, etc. Dins aquests grups, formats per vuit persones, s’assigna un facilitador professional per ajudar els participants a compartir la seva situació.

L’objectiu és aconseguir que els participants comparteixin les seves històries i que es generi un espai de conversa i trobada estable entre ells que els permeti donar-se suport mutu a partir de les situacions semblants que han patit.

Durant la pandèmia Covid-19, que va paralitzar la capacitat de les persones per connectar-se amb els altres, Circles va oferir l’oportunitat de trobar alleugeriment i ànim mutu a milers de persones.

Circles és un servei privat de pagament. La primera setmana de teràpia grupal és gratuïta, i per a les següents cal abonar uns 26€ per setmana.

Circles

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 75 min

Jooay, aplicació que ajuda els nens amb discapacitat a trobar activitats de lleure

Jooay és una aplicació gratuïta que connecta l’oferta d’activitats de lleure amb famílies d’infants amb discapacitat
ShareAmi, intercanvis lingüístics intergeneracionals a través de videoconferències

ShareAmi, intercanvis lingüístics intergeneracionals a través de videoconferències

ShareAmi és un programa d’intercanvis lingüístics a través de videoconferències entre persones grans i persones joves que viuen fora del seu país
Kloosiv min

Kloosiv, tecnologia i intervenció social per garantir la inclusió social en l’accés a l’habitatge

Kloosiv és una plataforma web que fomenta la inclusió social en l’habitatge per lluitar contra l’especulació i la soledat no desitjada
Imatges Posts Web 65 min

STOP, intel·ligència artificial per prevenir el suïcidi

STOP és un projecte de recerca per prevenir el suïcidi a través d’intel·ligència artificial aplicada a les xarxes socials