CIRCLES, grups de teràpia psico-social online entre persones que pateixen situacions similars

Publicacions Banc d’innovacions

CIRCLES, grups de teràpia psico-social online entre persones que pateixen situacions similars

CIRCLES, San Francisco (Estats Units)

CIRCLES, grups de teràpia psico-social online entre persones que pateixen situacions similars

Imatge extreta d’Unsplash

Aplicació que ofereix grups de suport en línia per ajudar les persones que lluiten amb problemes de salut mental i emocional.

Mitjançant l’ús de la tecnologia d’intel·ligència artificial, Circles fa als usuaris una sèrie de preguntes que els permet relacionar-los de forma automatitzada amb grups d’altres persones que estan passant per problemes semblants a la vida: problemes de personalitat o salut mental, la pèrdua sobtada d’un familiar, una situació de violència masclista, cura permanent d’una persona amb dependència, dificultats amb la criança dels fills, la ruptura de la parella, etc. Dins aquests grups, formats per vuit persones, s’assigna un facilitador professional per ajudar els participants a compartir la seva situació.

L’objectiu és aconseguir que els participants comparteixin les seves històries i que es generi un espai de conversa i trobada estable entre ells que els permeti donar-se suport mutu a partir de les situacions semblants que han patit.

Durant la pandèmia Covid-19, que va paralitzar la capacitat de les persones per connectar-se amb els altres, Circles va oferir l’oportunitat de trobar alleugeriment i ànim mutu a milers de persones.

Circles és un servei privat de pagament. La primera setmana de teràpia grupal és gratuïta, i per a les següents cal abonar uns 26€ per setmana.

Circles

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.