Guies i simuladors d’ajudes per a població vulnerable econòmicament

Campus InnoBreaks

Guies i simuladors d’ajudes per a població vulnerable econòmicament

Soliguide (França) i Les meves ajudes (Espanya).

Dimarts, 9 de maig de 2023, de 9h00 a 10h30. En línia. Inscripcions obertes.

S’oferirà traducció simultània del francès al català i al castellà.

Les persones i famílies en situació de pobresa sovint tenen moltes dificultats per conèixer i accedir als serveis, recursos i ajudes que la societat posa al seu abast, tant des de les Administracions com des de les entitats del tercer sector. La diversitat d’organitzacions, especialment en grans ciutats, la complexitat normativa de les ajudes públiques, el laberint d’ajudes i prestacions socials i la forma d’accedir-hi, o els problemes associats a la bretxa digital suposen per a moltes persones unes barreres difícils de franquejar.


En els últims anys algunes ONG i Administracions Públiques han desenvolupat eines digitals innovadores que intenten aportar una solució a aquesta problemàtica, en forma de guies i de simuladors que d’una forma fàcil, ràpida i accessible ofereixen informació de qualitat a les persones que ho necessiten, i que alhora resulten de molta utilitat per als professionals socials que tenen la tasca diària d’orientar i informar aquestes persones.

  • Soliguide, plataforma de cartografia d’acció social de França que facilita l’accés als serveis essencials i promou la reinserció social proporcionant informació de qualitat a tots els qui la necessiten. Soliguide compta amb una base de dades de 23.000 organitzacions i 62.000 serveis, que actualitza contínuament, i que van des de la urgència social fins a la reintegració social i socioprofessional, amb l’objectiu de tenir en compte tot tipus de necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat i exclusió social. En la seva gestió hi participen totes les grans associacions franceses i el govern francès. La base de dades, que l’any 2022 va rebre 1,8 milions de cerques, està disponible a través de diversos suports digitals i en paper.
  • Les meves ajudes, eina de prescripció personalitzada d’ajudes i prestacions socials que aglutina les principals ajudes econòmiques dels diversos nivells d’Administracions Publiques d’Espanya dirigides a població vulnerable econòmicament i també a la població en general. De vegades és difícil saber si es compleix amb els requisits per accedir a alguna de les més de 200 ajudes i prestacions socials que atorguen les múltiples administracions públiques espanyoles. Per això aquest simulador de l’Ajuntament de Barcelona, que va rebre més de 100.000 visites l’any 2022, filtra les ajudes a les que pot accedir cada persona en funció dels seus ingressos i la seva situació familiar.


Ponents:

  • Victoria Mandefield, Associació Solinum (París, Franca).
  • Marta Juan, Ajuntament de Barcelona (Espanya)

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Departament de Drets Socials

Innobreaks

GettyImages 1204282298.jpg.optimal

Noves eines digitals al servei de les persones que cuiden

OKencasa (País Basc) i myCarenet (Catalunya). Dimarts, 11 de juliol de 2023, de 9h00 a 10h30. En línia. Inscripcions obertes.
Eines innovadores per a persones amb dificultats de comunicació

Eines innovadores per a persones amb dificultats de comunicació

Talking Mats (Regne Unit) i Voiceitt (Israel). Realitzat el 14/03/2023.
Solucions terapèutiques innovadores per a persones amb demència

Solucions terapèutiques innovadores per a persones amb demència

Jardins terapèutics Mati4Care(Itàlia) i Tecnologia immersiva MK360 (Catalunya) – Realitzat el 17/01/2023.
Plataformes de treball comunitari i activació de la cooperació veïnal

Plataformes de treball comunitari i activació de la cooperació veïnal

Plataformes de treball comunitari i activació de la cooperació veïnal. HOPLR  (Bèlgica) i A-Porta (Catalunya) – Realitzat el 29/11/2022