Inici del cicle de tallers INSESS-COVID19 amb un pilot a Platja d’Aro

Publicacions Notícies

Inici del cicle de tallers INSESS-COVID19 amb un pilot a Platja d’Aro

,
Inici del cicle de tallers INSESS-COVID19 amb un pilot a Platja d’Aro

L’estudi INSESS-COVID19, que la UPC i iSocial estan realitzant per conèixer l’impacte de la Covid19 als Serveis Socials locals de Catalunya, ha donat un nou pas amb la realització d’una prova pilot amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Platja d’Aro. La prova pilot ha consistit en la realització d’un taller amb una quinzena de persones del municipi, en el transcurs del qual han respost al Qüestionari INSESS-COVID19 des dels seus telèfons mòbils, mentre els organitzadors el conduïen per videoconferència.

El Qüestionari INSESS-COVID19 s’ha dissenyat especialment en el marc del projecte per poder mesurar la problemàtica social que la COVID19 ha fet emergir a Catalunya.

Aquest primer taller pilot a Platja d’Aro ha permès comprovar que en només 20 minuts és possible respondre tot el qüestionari; que la resposta des dels telèfons mòbils és possible i senzilla; i que els ciutadans convocats poden participar-hi fàcilment tant des de casa seva com aplegats en algun espai municipal.

Els resultats d’aquest taller pilot, juntament amb un altre que està previst de realitzar en els propers dies amb el Consell Comarcal de La Noguera, permetran validar la metodologia innovadora dissenyada en el projecte per obtenir informació ràpida de territori sobre el que està passant, abans d’estendre el procés de realització d’aquests tallers de ciutadania a totes les 105 Àrees Bàsiques de Serveis Socials de Catalunya i consolidar les diferents modalitats de taller que van des de les íntegrament presencials fins les no-presencials i deslocalitzades aprofitant les noves tecnologies.

La metodologia del projecte planteja uns mecanismes de consulta a la població molt àgils, que requereixen un esforç mínim dels equips de Serveis Socials dels municipis i comarques i aporta modalitats de taller que s’adapten bé als diferents escenaris de majors o menors restriccions de mobilitat per causa de la pandèmia i, a més, aprofita tota la potència de la Intel·ligència Artificial i la ciència de les dades per obtenir resultats concloents molt ràpidament.

El projecte INSESS-COVID19, iniciat el maig de 2020 en el marc de la convocatòria extraordinària del CCD-UPC amb motiu de l’emergència provocada per la COVID19, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Els primers resultats de l’estudi es preveu que es puguin fer públics a principis de setembre.

Actualitat

Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials
Servei d'acompanyament per a usuaris de Nidus

Despleguem un servei d’acompanyament digital a persones usuàries de Nidus 

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.
Notícia Rehab Lab.cat Formació febrer

Neix la xarxa Rehab-Lab per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat mitjançant la impressió 3D

La xarxa Rehab-Lab s’amplia amb 10 noves entitats d’arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la fabricació d’ajuts funcionals personalitzats amb impressió 3D