INSESS-COVID19

Coneixement Recerca

INSESS-COVID19

INSESS-COVID19

Estudi per conèixer les vulnerabilitats socials emergents durant la crisi de la Covid-19 a les 108 Àrees Bàsiques de Serveis Socials de Catalunya.

(2020)

Finalista dels premis europeus de Serveis Socials 2021, dins la categoria de projectes de recerca.

INSESS-COVID19 (Identificació de Necessitats Socials Emergents com a conseqüència del COVID19 i efecte sobre els Serveis Socials del territori) és un estudi prospectiu realitzat per iSocial i l’Intelligence Data Science and Artificial Intelligence Researh Center de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per conèixer les vulnerabilitats de la població catalana com a resultat de la crisi de la Covid-19 i aportar elements de decisió per a les 108 Àrees Bàsiques de Serveis Socials de Catalunya.

Hi han participat la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

INSESS-COVID19 és un estudi prospectiu realitzat des d’un enfocament innovador basat en Intel·ligència Artificial i mecanismes ràpids de recollida de dades a partir de processos participatius que han implicat experts i ciutadania, per conèixer i preveure les vulnerabilitats emergents de la població catalana durant la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes al territori i a les 108 àrees de Serveis Socials de Catalunya.

Aquest estudi ha reunit 136 professionals i prop de 1.000 usuaris dels Serveis Socials per obtenir coneixements sobre la transformació de les necessitats socials com a conseqüència de la crisi de la Covid-19.

INSESS-COVID19 té la virtut que introdueix una innovadora metodologia mixta que combina ciència de dades, gestió del coneixement i IA per crear una solució tecnològica que aconsegueix dades directes dels ciutadans, n’extreu coneixements decisionals rellevants i genera informes finals automàtics en poques hores, proporcionant així elements de suport per a una millor presa de decisions, definició estratègica, eficiència dels recursos i elaboració de polítiques, tant davant de situacions disruptives com de situacions en què els sistemes d’informació ordinaris no poden proporcionar dades rellevants.

Socis

Fundació iSocial
Universitat Politècnica de Catalunya Barcelonatech

Participen

Generalitat de Catalunya Departament de Drets Socials
AMB Àrea Metropolitana de Barcelona
Diputació de Barcelona
ACM Associació Catalana de Municipis
Federació de Municipis de Catalunya

Projectes de recerca

Prevenció de la institucionalització infantil

Prevenció de la institucionalització infantil

Disseny per a UNICEF-Espanya d’un sistema públic de detecció comunitària i intervenció precoç en infància en risc.
Transformació digital de les ABSS

Transformació digital dels Serveis Socials Bàsics

Tesi doctoral sobre el repte de la transformació digital de les Àrees Bàsiques de Serveis Socials de Catalunya.
ResiCOVID-19

ResiCOVID-19

Avaluació de l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 en l’àmbit residencial de Catalunya i propostes de millora del model assistencial.
EMJUCOVID

EMJUCOVID

Estudi que va analitzar les conseqüències que tindrà la crisi de la Covid-19 en l’ocupació dels joves i les seves desigualtats socials.