La Fundació Catalana Síndrome de Down s’incorpora al patronat d’iSocial

Publicacions Notícies

La Fundació Catalana Síndrome de Down s’incorpora al patronat d’iSocial

,
La Fundació Catalana Síndrome de Down s’incorpora al patronat d’iSocial

Avui 7 de juliol el patronat de la Fundació iSocial s’ha ampliat amb una setena entitat social membre: la Fundació Catalana Síndrome de Down. Per primera vegada la seva presidenta, Katy Trias, ha participat en la reunió mensual del patronat d’iSocial, en representació d’aquesta fundació que el mes passat va aprovar d’incorporar-se a iSocial.

La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) és una organització nascuda l’any 1984 per iniciativa de Montserrat Trueta i altres pares i mares i professionals, amb l’objectiu d’aprofundir sobre la síndrome de Down (SD) a través de la recerca i l’experiència pràctica en els camps de la pedagogia, la psicologia, la medicina i l’àrea social. Ha comptat des dels seus inicis, quan s’ha considerat necessari, amb la valuosa aportació i participació directa dels científics internacionals més prestigiosos relacionats amb temes que afecten la síndrome de Down.

L’equip tècnic de FCSD està format per professionals de la psicologia, pedagogia i medicina i compta amb un grup d’assessors científics. El caràcter pioner de la Fundació, la constitueix en punt de referència consultat per entitats públiques i privades de dins i fora de l’Estat espanyol. L’esperit que vol transmetre la FCSD és el que les persones amb la síndrome de Down tenen unes capacitats inherents i un dret a rebre els recursos adequats a les seves necessitats individuals, per tal d’optimitzar el seu desenvolupament.

Amb aquesta incorporació ja són set les entitats que conformen el patronat d’iSocial: Ampans, Associació Benestar Desenvolupament-ABD, Suport-Fundació Tutelar Girona, Fundació Família i Benestar Social, Grup ATRA, Fundació Joia, i ara també la FCSD.

Actualitat

Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la UdL avalua el projecte Vincles a Eril de Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.
Notícia Rehab Lab.cat Formació febrer

Neix la xarxa Rehab-Lab per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat mitjançant la impressió 3D

La xarxa Rehab-Lab s’amplia amb 10 noves entitats d’arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la fabricació d’ajuts funcionals personalitzats amb impressió 3D
Premi CSC Impulsa a RAPNIC web

El Projecte RAPNIC guanya el Premi CSC Impulsa 2024 a la Innovació en IA en l’àmbit social

El projecte RAPNIC crearà un corpus d’enregistraments per poder entrenar els algoritmes i facilitar que els sistemes de reconeixement de veu reconeguin parle no intel·ligibles