Mano, app per a professionals socials que treballen al carrer i en serveis d’acollida

Publicacions Banc d’innovacions

Mano, app per a professionals socials que treballen al carrer i en serveis d’acollida

Associació AURORE

App gratuïta que facilita i ajuda a millorar la feina dels professionals dels serveis públics que treballen amb persones vulnerables, al carrer i en zones d’acollida.

maraude

Mano és una aplicació de lliure accés per a smartphones que permet als treballadors fer un seguiment continuat i de proximitat de les persones a qui segueixen durant els procediments i les activitats d’acollida. També consta d’una interfície web, per a ordinadors. Així doncs, possibilita que es completin i es consultin les fitxes medico-socials d’aquestes persones, evitant la pèrdua d’informació i haver de renovar-la constantment. A més, també permet als treballadors i als seus respectius equips tenir agrupades totes les tasques –les que ja s’han realitzat i les que estan planificades–  i ser advertits dels terminis i compromisos futurs. També genera automàticament estadístiques i informes anònims.

Tot plegat es fa garantint la protecció de dades de les persones acompanyades, que estan encriptades i a les quals només hi tenen accés les persones que formen part de l’equip de seguiment. De fet, les funcionalitats de Mano han estat especialment pensades i dissenyades pels usuaris que en fan ús i, per això, l’eina es troba en contínua millora. Els usuaris han rebut formació per part de Mano, tant als carrers com als llocs d’acollida com en l’assistència telefònica.