Noves eines digitals al servei de les persones que cuiden

Campus InnoBreaks

Noves eines digitals al servei de les persones que cuiden

GettyImages 1204282298.jpg.optimal

OKencasa (País Basc) i myCarenet (Catalunya). Dimarts, 11 de juliol de 2023, de 9h00 a 10h30. En línia. Inscripcions obertes.

Les tasques de cura impliquen el suport i l’assistència a persones que necessiten ajuda per complir les seves activitats quotidianes per motius diversos (malaltia, discapacitat, envelliment, etc.). El paper de les persones cuidadores no professionals o informals és clau davant la dependència, però el temps i energia dedicats a aquestes tasques tan exigents pot implicar canvis en la seva vida quotidiana i en la seva salut física i emocional.


Per aquesta raó, és important reconèixer la importància de la contribució social de les persones cuidadores i proporcionar-los suport adequat per a la cura. En els últims anys, s’han impulsat iniciatives i plataformes que aporten eines i recursos per afrontar les tasques de cura de manera efectiva i permeten la creació de xarxes de suport òptimes per a les persones cuidadores, amb l’objectiu de reduir el seu estrès i esgotament i poder oferir una cura de qualitat sense comprometre la seva salut i benestar.

  • OKencasa, plataforma impulsada el 2018 que ofereix de suport a les persones cuidadores no professionals que tenen cura de persones grans o dependents. Per mitjà de l’app Zaindoo ofereix l’acompanyament permanent d’un/a professional, formació en línia, eines per organitzar les tasques de cura, i descomptes o avantatges en serveis de fisioteràpia, assessoria legal, adaptació de la llar, etc. L’objectiu és acompanyar i millorar la qualitat de vida del cuidador/a i facilitar el seu dia a dia pel que fa a la cura, és a dir, cuidar les persones que cuiden.
  • myCarenet, aplicació posada en marxa l’any 2018 que permet a la persona amb algun tipus de dependència o el seu familiar o cuidador de referència teixir i cocrear la seva pròpia xarxa de suports, al propi domicili i al seu entorn habitual. Amb perspectiva inclusiva i comunitària, i alhora preventiva d’un eventual sentiment de soledat no desitjada, myCarenet permet compartir les càrregues d’atenció, alleugerint el pes de la persona cuidadora principal.

Ponents:

  • Iñigo Kortabitarte, OKencasa (País Basc)
  • Albert Puig, myCarenet (Catalunya)

Innobreaks

Guies i simuladors d’ajudes per a població vulnerable econòmicament

Guies i simuladors d’ajudes per a població vulnerable econòmicament

Soliguide (França) i Les meves ajudes (Espanya). Dimarts 9 de maig de 2023, de 9h00 a 10h30. En línia.
Eines innovadores per a persones amb dificultats de comunicació

Eines innovadores per a persones amb dificultats de comunicació

Talking Mats (Regne Unit) i Voiceitt (Israel). Realitzat el 14/03/2023.
Solucions terapèutiques innovadores per a persones amb demència

Solucions terapèutiques innovadores per a persones amb demència

Jardins terapèutics Mati4Care(Itàlia) i Tecnologia immersiva MK360 (Catalunya) – Realitzat el 17/01/2023.
Plataformes de treball comunitari i activació de la cooperació veïnal

Plataformes de treball comunitari i activació de la cooperació veïnal

Plataformes de treball comunitari i activació de la cooperació veïnal. HOPLR  (Bèlgica) i A-Porta (Catalunya) – Realitzat el 29/11/2022