Noves eines digitals al servei de les persones que cuiden

Campus InnoBreaks

Noves eines digitals al servei de les persones que cuiden

GettyImages 1204282298.jpg.optimal

OKencasa (País Basc) i myCarenet (Catalunya). Realitzat l’11 de juliol de 2023.

Les tasques de cura impliquen el suport i l’assistència a persones que necessiten ajuda per complir les seves activitats quotidianes per motius diversos (malaltia, discapacitat, envelliment, etc.). El paper de les persones cuidadores no professionals o informals és clau davant la dependència, però el temps i energia dedicats a aquestes tasques tan exigents pot implicar canvis en la seva vida quotidiana i en la seva salut física i emocional.


Per aquesta raó, és important reconèixer la importància de la contribució social de les persones cuidadores i proporcionar-los suport adequat per a la cura. En els últims anys, s’han impulsat iniciatives i plataformes que aporten eines i recursos per afrontar les tasques de cura de manera efectiva i permeten la creació de xarxes de suport òptimes per a les persones cuidadores, amb l’objectiu de reduir el seu estrès i esgotament i poder oferir una cura de qualitat sense comprometre la seva salut i benestar.

  • OKencasa, plataforma impulsada el 2018 que ofereix de suport a les persones cuidadores no professionals que tenen cura de persones grans o dependents. Per mitjà de l’app Zaindoo ofereix l’acompanyament permanent d’un/a professional, formació en línia, eines per organitzar les tasques de cura, i descomptes o avantatges en serveis de fisioteràpia, assessoria legal, adaptació de la llar, etc. L’objectiu és acompanyar i millorar la qualitat de vida del cuidador/a i facilitar el seu dia a dia pel que fa a la cura, és a dir, cuidar les persones que cuiden.
  • myCarenet, aplicació posada en marxa l’any 2018 que permet a la persona amb algun tipus de dependència o el seu familiar o cuidador de referència teixir i cocrear la seva pròpia xarxa de suports, al propi domicili i al seu entorn habitual. Amb perspectiva inclusiva i comunitària, i alhora preventiva d’un eventual sentiment de soledat no desitjada, myCarenet permet compartir les càrregues d’atenció, alleugerint el pes de la persona cuidadora principal.

Ponents:

  • Iñigo Kortabitarte, OKencasa (País Basc)
  • Albert Puig, myCarenet (Catalunya)

Innobreaks

Persona en situació de sensellarisme

Sensellarisme i tecnologia: Eines per recuperar el vincle amb la comunitat

Entourage (França) i Nidus (Catalunya). Dimecres, 5 de juny, a les 9h. Inscripcions obertes.
Eines i serveis per detectar el ciberassetjament

Eines i serveis per afrontar el ciberassetjament i altres vulnerabilitats juvenils en l’entorn digital

Webinar d’innovació social. Digital Streetwork (Alemanya) i B-resol (Catalunya). Realitzat el 09.04.24.
Innobreak - Digitalitzar els serveis socials

Digitalitzar els serveis socials. Apps de suport a usuaris i professionals

Reconnect (França) i Gàvius (Catalunya). Realitzat el 6 de febrer del 2024.
Innobreak Educant en el benestar emocional

Educant en el benestar emocional i la salut mental

SOM 360º (Catalunya) i Programa KOA (Catalunya). Realitzat el 12/12/2023.