Montferrer i Castellbò integra els professionals sanitaris al projecte Vincles

Publicacions Notícies

Montferrer i Castellbò integra els professionals sanitaris al projecte Vincles

,
Notícia Formació AISSS

La formació forma part d’un projecte pilot que té l’objectiu d’integrar el sistema de Salut al projecte Vincles

Montferrer i Castellbò va acollir el dia 5 de setembre una formació destinada al personal sanitari d’atenció primària i del Sant Hospital de La Seu d’Urgell que atén la població d’aquest municipi, amb l’objectiu d’incorporar aquests professionals i el conjunt del sistema de Salut al projecte Vincles de detecció i prevenció de la soledat no desitjada.

Aquesta iniciativa és una prova pilot impulsada per la Fundació iSocial i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, amb el suport del Hub d’Innovació Social i Sanitària (HISS), i busca integrar el sistema de Salut al projecte Vincles, que des de l’any passat ja s’està desplegant en sis comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran sota el lideratge dels Serveis Socials comarcals, amb l’objectiu que la resposta a les situacions de soledat no desitjada de les persones grans esdevingui en el futur un àmbit d’atenció integrada social i sanitària en aquestes sis comarques.

El projecte Vincles Alt Pirineu-Aran compta fins ara amb l’impuls dels Serveis Socials de les sis comarques del territori de l’Alt Pirineu i l’Aran. En coŀlaboració amb ells, s’han definit 53 indicadors socials i demogràfics que permeten identificar de manera geolocalitzada, gràcies a una eina d’anàlisi de dades, situacions de risc de soledat no desitjada. Un cop detectats els contextos de risc, Vincles hi intervé mitjançant l’activació de la xarxa comunitària i la dinamització social.

Amb la prova pilot que aquesta setmana es posa en marxa a Montferrer i Castellbò, s’incorporaran a Vincles també indicadors addicionals de caràcter sanitari, augmentant així la precisió en la detecció de situacions de risc de soledat. Així mateix, el personal sanitari es convertirà en part integral de la xarxa de suport per a les persones que experimenten soledat no desitjada en aquest municipi, tant en la fase de detecció, per mitjà dels indicadors sanitaris esmentats, com en la fase d’intervenció, per mitjà de la prescripció d’activitats comunitàries i la coŀlaboració amb els equips de Serveis Socials de Montferrer i Castellbò i de la comarca de l’Alt Urgell.

Aquest pilot representa un pas important en l’expansió del projecte Vincles i en la seva adaptació per abordar la soledat des d’una perspectiva interdisciplinària, amb l’objectiu final de millorar la qualitat de vida de les persones als territoris de l’Alt Pirineu-Aran.



Actualitat

Reunió inaugural 2a Crida del HISS: Presentació Nidus Desinstitucionalitzacio

El projecte NIDUS Desinstitucionalització, seleccionat en la 2a Crida del HISS sobre el repte Alternatives Comunitàries a la Institucionalització

El nou pilot aplicarà l’eina NIDUS per acompanyar persones amb trastorns mentals greus en el procés de desinstitucionalització
La Confederación ASPACE, nueva entidad miembro de iSocial

La Fundació ASPACE Catalunya, nova entitat membre d’iSocial

ASPACE, entitat especialitzada en l’atenció a les persones amb paràlisi cerebral, esdevé la 19a entitat membre d’iSocial
Trobada Solidigital Andorra

Celebrem la segona trobada Solidigital a Andorra

Les set entitats sòcies del projecte europeu es reuneixen a Andorra per coordinar el pla de desplegament de Solidigital.
Vincles Alt Urgell

iSocial es reuneix amb els 19 alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell per donar a conèixer el projecte Vincles

El passat dimecres 24 de juliol, ens vam reunir amb dinou representants municipals de la comarca de l’Alt Urgell per explicar-los el projecte Vincles.
REIR, nova entitat membre de iSocial

REIR s’incorpora com a nova entitat membre de la Fundació iSocial

El patronat d’iSocial ha aprovat l’ingrés de Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR) com a entitat membre de la Fundació
Premis GrausTIC

Oberta la convocatòria dels premis d’Innovació Digital de Catalunya GrausTIC 2024

El passat 12 de juliol es va obrir la convocatòria dels Premis d’Innovació Digital de Catalunya 2024 – GrausTIC, un certamen que té com a objectiu reconèixer aquelles iniciatives, professionals, empreses o institucions que destaquen per l’ús innovador i la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Les propostes es podran presentar fins al 15 d’octubre de 2024.