Professionals d’Ampans, F.Maresme, F.Joia, ATRA i Support-Girona, en un intercanvi a Irlanda

Publicacions Notícies

Professionals d’Ampans, F.Maresme, F.Joia, ATRA i Support-Girona, en un intercanvi a Irlanda

, ,

La setmana del 4 al 8 d’Octubre, professionals de 5 entitats membres d’iSocial van participar en una reunió a Dublín, Irlanda, amb altres entitats europees especialitzades en l’atenció a la salut mental juvenil, dins del marc del projecte StepForME, un projecte Erasmus+ que va començar fa deu mesos i que està liderat per la Fundació iSocial.

El projecte StepForME té per objectiu l’intercanvi de bones pràctiques en l’ús de noves tecnologies dins el camp de la salut mental dels joves. Pretén conèixer formes d’aconseguir un apropament més comunitari en l’atenció als joves amb problemes de salut mental i emocional, esbrinar el paper que hi poden jugar les noves tecnologies, i proporcionar eines formatives i metodològiques als professionals que els atenen.

Durant 5 dies els participants de Fundació Joia, Grup Atra, Support Girona, Fundació Maresme i Fundació Ampans van poder compartir bones practiques i coneixements amb altres professionals de ChanceB (Austria), Tenenet (Eslovàquia) i Aunua (Irlanda). A més de conèixer algunes altres entitats irlandeses que treballen en el camp de la salut mental dels joves. A la reunió també hi va prendre part un investigador del CERSIN- Center for Studies and Research for an inclusive society de la UAB, que forma part també del consorci del projecte donant suport en la creació de continguts formatius i en la gestió de la recerca del projecte.

Més enllà dels moments de reunió formals, els professionals participants van poder gaudir d’activitats relacionades amb el món de la salut mental i la discapacitat a Irlanda, com l’assistència a l’obra de teatre “No Magic Pill”, un al·legat a favor del dret a la vida independent protagonitzat per actors i actrius amb discapacitat física; o la presentació de l’organització Jigsaw, pionera en salut mental a Irlanda; així com activitats i visites culturals.

.

.

Actualitat

La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.
Notícia Rehab Lab.cat Formació febrer

Neix la xarxa Rehab-Lab per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat mitjançant la impressió 3D

La xarxa Rehab-Lab s’amplia amb 10 noves entitats d’arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la fabricació d’ajuts funcionals personalitzats amb impressió 3D
Premi CSC Impulsa a RAPNIC web

El Projecte RAPNIC guanya el Premi CSC Impulsa 2024 a la Innovació en IA en l’àmbit social

El projecte RAPNIC crearà un corpus d’enregistraments per poder entrenar els algoritmes i facilitar que els sistemes de reconeixement de veu reconeguin parle no intel·ligibles