Una conferència del Dr. Carles Alsinet de la UdL inaugura la 2a part del Postgrau en Serveis Socials d’ACM-UB-iSocial

Publicacions Notícies

Una conferència del Dr. Carles Alsinet de la UdL inaugura la 2a part del Postgrau en Serveis Socials d’ACM-UB-iSocial

,
Carles Alsinet, director de la Càtedra d’Innovació Social de la UdL

Dr. Carles Alsinet

Aquest dimecres 16 de setembre hem reprès el Curs de postgrau en gestió pública dels Serveis Socials locals de ACM-UB-iSocial, que va quedar interromput la passada primavera a causa de la pandèmia.

El Dr.Carles Alsinet, director de la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida, ha impartit la conferència inaugural d’aquesta segona part del postgrau, amb una ponència titulada “#Resistirem els Serveis Socials als reptes emergents per la Covid19?”. La conferència s’ha realitzat en línia, i l’han seguida una quarantena de persones vinculades als Serveis Socials d’Ajuntaments i Consells Comarcals.

Atès l’interès despertat per la conferència, l’hem gravat i la penjarem en els propers dies al nostre web perquè altres persones puguin escoltar-la. En ella, el Dr.Carles Alsinet ha sostingut que “cal transformar el model d’acció social per deixar de gestionar recursos per promocionar les persones i identificar els reptes”. I ha reclamat fugir dels dubtes que paralitzen els projectes i les millores necessàries als Serveis Socials locals, recordant que les noves propostes necessiten ser defensades amb dades i amb convicció davant dels estaments que prenen les decisions. Les seves recomanacions a les persones que estan al capdavant dels Serveis Socials dels ens locals s’han sintetitzat en aquestes quatre:

  1. Tenir un lideratge positiu des dels Serveis Socials
  2. Assegurar les decisions i les accions a partir de les dades i els coneixements
  3. Augmentar la connectivitat entre els professionals i les persones
  4. Avançar en la transformació tecnològica

L’actual edició del Diploma de postgrau en gestió pública dels Serveis Socials locals és previst que acabi el mes de març, i que la següent edició comenci el setembre de 2021. Durant la propera primavera l’ACM obrirà les inscripcions per a tots els equips de Serveis Socials interessats dels seus 937 Ajuntaments i Consells Comarcals associats.

Actualitat

Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials
Servei d'acompanyament per a usuaris de Nidus

Despleguem un servei d’acompanyament digital a persones usuàries de Nidus 

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.
Notícia Rehab Lab.cat Formació febrer

Neix la xarxa Rehab-Lab per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat mitjançant la impressió 3D

La xarxa Rehab-Lab s’amplia amb 10 noves entitats d’arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la fabricació d’ajuts funcionals personalitzats amb impressió 3D