El projecte Solidigital arrenca amb una doble jornada inaugural de les entitats sòcies a Barcelona

Publicacions Notícies

El projecte Solidigital arrenca amb una doble jornada inaugural de les entitats sòcies a Barcelona

Kick-off of the Solidigital project

La Fundació iSocial acull a la seva seu les entitats sòcies de Solidigital, projecte transfronterer que es desenvoluparà a Catalunya, França i Andorra

El dies 7 i 8 de febrer van tenir lloc a la seu de la Fundació iSocial, a Barcelona, les jornades inaugurals de Solidigital, projecte transfronterer que té com a objectiu facilitar a les persones en situació de vulnerabilitat l’accés als recursos socials i solidaris a través de la digitalització. El projecte, liderat per iSocial i inscrit en el marc del programa europeu Interreg POCTEFA, implica una col·laboració entre entitats tant de Catalunya com de França i Andorra: Pere Claver Grup, l’associació Alba, la fundació Resilis, la francesa Solinum, Reconnect i Andorra Recerca i Innovació.

Solidigital gira al voltant de tres eines tecnològiques: la Soliguia, cercador geolocalitzat de recursos socials que ja existeix a França i que ara es replicarà a Catalunya; la caixa forta virtual Nidus, desenvolupada per iSocial i per Pere Claver Grup; i Reconnect, una altra caixa forta virtual per a persones en situació de sensellarisme que opera, en aquest cas, a França. Al llarg dels 3 anys que durarà el projecte, es treballarà en el desenvolupament i la interconnexió de les tres eines, integrant la Soliguia a Nidus i a Reconnect, i fent interoperables també les últimes dues aplicacions.

A Catalunya, les entitats implicades en el projecte treballaran amb Solinum per crear conjuntament la Soliguia. El procés implicarà una tasca intensiva de mapeig per geolocalitzar tots els recursos socials de cada zona (punts de distribució d’aliments o de roba, vacunació, atenció psicològica, allotjament per a persones en situació de vulnerabilitat, etc.) i recollir-ne la informació el més detallada possible. Durant la primera etapa del projecte està previst cartografiar més de 5.000 recursos, però l’objectiu final és poder incloure a la Soliguia la totalitat o la quasi totalitat dels recursos disponibles en els territoris on es deplegarà.

D’altra banda, i gràcies a la interconnexió de les tres apps, el mapa de recursos que en resulti podrà ser consultat des de Nidus i Reconnect. Totes tres eines formaran un ecosistema digital integral, que permetrà un accés més fàcil i eficient als serveis socials per part de les persones usuàries.

El projecte també preveu formar prop de 8.000 professionals del sector social en l’ús dels tres útils, per tal de poder-ne aconseguir un millor rendiment i assegurar-ne un impacte real en les persones acompanyades per aquests professionals.

Aquesta jornada inaugural dona, doncs, el tret de sortida d’una col·laboració fructífera que ens permetrà treballar per afavorir i donar eines per a l’empoderament de les persones en situació de vulnerabilitat.

Actualitat

Jornada Anual Rehab-Lab

Primera Jornada Anual de la xarxa Rehab-Lab a Barcelona 

Les candidatures del guardó, que iSocial coorganitza amb GrausTIC, es poden presentar fins el 17 d’octubre
Notícia Fiare. Banca ética

iSocial i Fiare Banca Ètica enforteixen la seva aliança

La Fundació iSocial s’ha incorporat com a sòcia de la cooperativa Fiare Banca Ètica, en el marc d’un acord que també inclou una línia de crèdit per finançar els projectes d’iSocial i el patrocini de diverses publicacions de la nostra fundació.
L'equip d'iSocial al l'European Social Services Conference ESSC 2025, davant l'estand de Nidus

La Fundació iSocial assisteix a la European Social Services Conference (ESSC 2025) amb dues iniciatives que posen en valor la innovació social

La nostra app Nidus i el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran contra la soledat no desitjada han sigut dues de les protagonistes de l’ESSC 2025
Professionals de les entitats membres d'iSocial participen al 3r Innotrip a Finlàndia

La Fundació iSocial i les seves entitats membres viatgen a Finlàndia en el 3r Innotrip

La visita a entitats i equipaments de Hèlsinki i Espoo durant l’Innotrip ens va permetre conèixer de més a prop algunes iniciatives pioneres d’un dels països amb un estat del benestar més consolidat.
Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran