Escuela TEAL, transformació organitzacional del tercer sector d’Andalusia

Lab Serveis

Escuela TEAL, transformació organitzacional del tercer sector d’Andalusia

Escuela TEAL – Transformació organitzacional del tercer sector d’Andalusia

Impuls d’un tercer sector social més eficient, competitiu i sostenible, i més innovador en la intervenció.

(2021-2023)

En el marc d’un ambiciós projecte liderat per la Federación Andaluza Enlace, col·laborem en el procés de disseny i posada en marxa de la nova Escola de formació de directius del tercer sector social TEAL-Andalucía. Aquesta nova escola de directius vol contribuir a impulsar la transformació de 40 organitzacions no lucratives i de l’economia social andaluses, mitjançant nous models organitzatius que posin en el centre a les persones i avançant cap a processos orgànics, transversals i evolutius de gestió, plenitud i lideratge. El seu objectiu és impulsar un tercer sector més eficient, competitiu, sostenible i innovador en la intervenció, visió i finalitats, i que esdevingui un agent socio-econòmic clau en un context de transició cap a una economia de les cures, generant ocupació i impulsant l’economia local.

L’Escola del tercer sector TEAL-Andalucía s’articula sobre dos pilars: el desenvolupament de programes integrals d’ensenyament, aprenentatge i impacte; i la creació d’una comunitat de pràctiques. L’enfocament és fomentar l’autoorganització i l’apropiació de coneixement mitjançant la innovadora metodologia TEAL, desenvolupant programes i una plataforma que permeti el flux d’informació i coneixement de forma lliure, oberta i neutral.

El seus objectius són:

  • Desenvolupar un model d’ensenyament-aprenentatge punter, obert, innovador i adaptat a les necessitats de les entitats del tercer sector, tant a nivell de gestió com d’intervenció;
  • Impulsar l’apoderament i consciència de canvi en les organitzacions i facilitar-los les eines necessàries per desenvolupar millores en la seva competitivitat des d’un punt de vista evolutiu;
  • Enfortir les estructures, pràctiques i processos per dotar les entitats de major resiliència, sostenibilitat i solidesa, creant una transformació real verificable;
  • Establir una connexió més propera amb l’ecosistema d’actors del Tercer Sector, generant coneixement compartit, major impacte, recorregut i incidència en l’aprenentatge.

La Fundació iSocial forma part d’un equip interdisciplinar en el qual també hi ha representants de EDE Fundazioa, Escuela Andaluza de Economía Social, Leit Motiv i Asociación para la promoción de la economia del bien común.

Partners

Enlace
Fundació iSocial
Escuela Economía Social
Economía del Bien Común
EDE Fundazioa
Leitmotiv Consultoría Social

Amb el suport de

CEPES

Serveis d’acompanyament

Projecte Papallona – Transformació dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró

Projecte Papallona – Transformació dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró

Acompanyem un pla pioner al barri de Rocafonda per assajar un nou model d’atenció primària més preventiu i comunitari.
Pla per al suport i la promoció de la innovació al tercer sector d’Euskadi

Pla per al suport i la promoció de la innovació al tercer sector d’Euskadi

Col·laboració amb InnoBasque (Agència Basca d’Innovació) per a la realització d’un procés col·laboratiu i la definició del pla.
Nova Àrea Bàsica de Serveis Socials de Sant Quirze del Vallès

Nova Àrea Bàsica de Serveis Socials de Sant Quirze del Vallès

Pla de creació de la nova Àrea Bàsica de Serveis Socials del municipi de Sant Quirze del Vallès i acompanyament a la seva posada en marxa.