Els membres d’iSocial debaten sobre sistemes de mesura de l’impacte social

Publicacions Notícies

Els membres d’iSocial debaten sobre sistemes de mesura de l’impacte social

,

En un nou Cafè d’Innovació, en què hi van participar 11 entitats membres catalanes i basques.

Ahir 31 de maig les entitats membres d’iSocial van realitzar un nou Cafè d’Innovació, en format virtual, dedicat aquest cop a reflexionar sobre els sistemes de mesura de l’impacte social. Hi van participar professionals d’11 entitats, 9 catalanes i 2 basques.

Després d’una benvinguda de la presidenta, Montse Cervera, va tenir lloc un interessant diàleg amb 4 entitats membres que en els últims anys han mesurat el seu impacte sobre les persones i sobre la societat amb diferents metodologies: Fundació Ampans, Plataforma Educativa, Fundació Sant Pere Claver i Fundació Support-Girona. Per part d’Ampans, va parlar Jordi Mir que va aportar el seu punt de vista sobre la metodologia Metodologia Valor Social Integrat – VSI   que aquesta fundació utilitza des de fa sis anys. Per part de Plataforma Educativa, va parlar Sonsoles Garcia de l’empresa MasBusiness que va explicar la Metodologia marc ONLBG. En nom del Grup Sant Pere Claver, va parlar Raul Alcazar que va exposar la seva experiència en la utilització de la Metodologia SROI. I en representació de Support-Girona va va parlar Josep Maria Solé, també en relació a l’ús del sistema SROI.

El diàleg entre els quatre ponents i el debat posterior amb la resta de professionals participants, una vintena, foren conduïts i dinamitzats magistralment per Carmen Castrejon de Plataforma Educativa.

Com a proper pas la Fundació iSocial elaborarà un document comparatiu de les diverses metodologies per a la mesura de l’impacte social, que permeti avançar a les entitats membres en l’afrontament d’aquest repte.

La mesura de l’impacte social és una acció útil per aprendre i millorar la gestió. Facilita la presa de decisions. I aporta legitimitat a l’entitat davant dels agents involucrats i davant de la comunitat on està inserida.

Això no obstant, és una tasca complexa, tant per l’important component qualitatiu que tenen les metodologies, com per la dificultat de dedicar recursos a aquesta activitat.

La conveniència de mesurar l’impacte, la diversitat de metodologies existents i la dificultat de la tasca va portar la Fundació iSocial a triar aquest tema de debat per als Cafès d’Innovació amb entitats membres.

Actualitat

La teva idea és ciència

iSocial i la UPC s’uneixen per cocrear solucions tecnològiques que millorin l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

La teva idea és ciència és un programa impulsat per iSocial i la UPC per fomentar la cocreació de solucions tecnològiques que contribueixin a la vida de les persones. En aquesta primera edició, les iniciatives giren al voltant de la discapacitat intel·lectual.
Grups de treball

Posem en marxa quatre grups de treball per impulsar la innovació en acció social

Més de 30 professionals de 14 entitats membres d’iSocial participen en els quatre grups de treball sobre suports autodirigits, vida independent, inclusió digital, desinstitucionalització.
Reunió inaugural 2a Crida del HISS: Presentació Nidus Desinstitucionalitzacio

El projecte NIDUS Desinstitucionalització, seleccionat en la 2a Crida del HISS sobre el repte Alternatives Comunitàries a la Institucionalització

El nou pilot aplicarà l’eina NIDUS per acompanyar persones amb trastorns mentals greus en el procés de desinstitucionalització
La Confederación ASPACE, nueva entidad miembro de iSocial

La Fundació ASPACE Catalunya, nova entitat membre d’iSocial

ASPACE, entitat especialitzada en l’atenció a les persones amb paràlisi cerebral, esdevé la 19a entitat membre d’iSocial
Notícia Formació AISSS

Montferrer i Castellbò integra els professionals sanitaris al projecte Vincles

La formació forma part d’un projecte pilot que té l’objectiu d’integrar el sistema de Salut al projecte Vincles de detecció precoç i prevenció de la soledat no desitjada