Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Publicacions Notícies

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

,
Tallers participatius d'All By Myself

Les cinc entitats sòcies del projecte realitzaran tallers guiats durant els mesos de maig i de juny amb les persones usuàries per detectar les necessitats que tenen en el dia a dia

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Les sessions reuniran persones amb discapacitat vinculades a les entitats que formen part del projecte per detectar, de manera col·laborativa, els principals obstacles que aquest col·lectiu enfronta en el seu dia a dia.

L’objectiu d’aquests tallers, que es duran a terme entre maig i juny, és generar una conversa entre les persones que encaixen amb els perfils delimitats pel projecte, per comprendre millor les seves rutines i observar les barreres que s’hi troben. Des d’accions quotidianes com vestir-se, cuinar, sortir al carrer, agafar el transport públic, etc., fins a contextos relacionals com ara els d’oci, els diàlegs impulsats en aquests tallers plantejaran diferents situacions per detectar-ne conjuntament els pain points, o “punts de dolor”, terme referit a l’existència de dificultats o necessitats no sempre detectades o verbalitzades prèviament.

Participaran en els tallers persones usuàries de les entitats sòcies del projecte (Ampans, Fundació El Maresme, FCSD, Support Girona i l’associació Alba) i els temes de discussió s’adaptaran a les seves circumstàncies específiques. Cada taller comptarà amb un total d’entre 4 i 8 participants, i tindrà una duració d’una hora. Hi participaran també una persona de cada entitat que facilitarà el taller, i una persona que en farà de relatora i anotarà tota la informació que vagi sortint.

Aquests tallers permetran entendre millor les barreres diàries i el seu context, i seran el punt de partida d’una reflexió que, en una segona fase del projecte, buscarà dissenyar la millor resposta davant els obstacles observats.

Actualitat

Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials
Servei d'acompanyament per a usuaris de Nidus

Despleguem un servei d’acompanyament digital a persones usuàries de Nidus 

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.
Notícia Rehab Lab.cat Formació febrer

Neix la xarxa Rehab-Lab per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat mitjançant la impressió 3D

La xarxa Rehab-Lab s’amplia amb 10 noves entitats d’arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la fabricació d’ajuts funcionals personalitzats amb impressió 3D