Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Publicacions Notícies

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

,
Tallers participatius d'All By Myself

Les cinc entitats sòcies del projecte realitzaran tallers guiats durant els mesos de maig i de juny amb les persones usuàries per detectar les necessitats que tenen en el dia a dia

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Les sessions reuniran persones amb discapacitat vinculades a les entitats que formen part del projecte per detectar, de manera col·laborativa, els principals obstacles que aquest col·lectiu enfronta en el seu dia a dia.

L’objectiu d’aquests tallers, que es duran a terme entre maig i juny, és generar una conversa entre les persones que encaixen amb els perfils delimitats pel projecte, per comprendre millor les seves rutines i observar les barreres que s’hi troben. Des d’accions quotidianes com vestir-se, cuinar, sortir al carrer, agafar el transport públic, etc., fins a contextos relacionals com ara els d’oci, els diàlegs impulsats en aquests tallers plantejaran diferents situacions per detectar-ne conjuntament els pain points, o “punts de dolor”, terme referit a l’existència de dificultats o necessitats no sempre detectades o verbalitzades prèviament.

Participaran en els tallers persones usuàries de les entitats sòcies del projecte (Ampans, Fundació El Maresme, FCSD, Support Girona i l’associació Alba) i els temes de discussió s’adaptaran a les seves circumstàncies específiques. Cada taller comptarà amb un total d’entre 4 i 8 participants, i tindrà una duració d’una hora. Hi participaran també una persona de cada entitat que facilitarà el taller, i una persona que en farà de relatora i anotarà tota la informació que vagi sortint.

Aquests tallers permetran entendre millor les barreres diàries i el seu context, i seran el punt de partida d’una reflexió que, en una segona fase del projecte, buscarà dissenyar la millor resposta davant els obstacles observats.

Actualitat

Trobada Rehab-Lab a Liège

iSocial i CIM-UPC participen a la trobada anual de la xarxa europea Rehab-Lab a Bèlgica

Un total de 55 entitats de la xarxa Rehab-Lab s’han reunit a Liège per compartir els seus coneixements i experiències
Trobada inaugural Care4Skills

iSocial participa en la trobada kick-off del projecte Care4Skills a Brussel·les

El passat dijous 23 de maig vam assistir a la reunió kick off del projecte Care4Skills a Brussel·les, organitzada per l’EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities), l’entitat que lidera la iniciativa.
23 entitats ja s'han format per utilitzar Flapp! i Nidus

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.
I Jornada Serveis Socials

La Fundació iSocial participa a la I Jornada de Serveis Socials

iSocial ha presentat Nidus, una eina digital de suport a les persones en situació de sensellarisme, impulsada conjuntament amb Pere Claver Grup