Eina predictiva de situacions de vulnerabilitat, per millorar la planificació dels Serveis Socials

Publicacions Banc d’innovacions

Eina predictiva de situacions de vulnerabilitat, per millorar la planificació dels Serveis Socials

Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), Momentum Analytics

Eina predictiva de situacions de vulnerabilitat, per millorar la planificació dels Serveis Socials

Imatge extreta del web d’Unsplash.

Eina predictiva de necessitats i situacions de vulnerabilitat i iniquitat de la població que, a partir del Big Data i d’algoritmes d’Intel·ligència Artificial, permet descriure les característiques sociodemogràfiques i econòmiques de les famílies del territori amb l’objectiu d’ajudar als Serveis Socials municipals a conèixer millor les necessitats reals actuals, predir les futures, dimensionar la cartera de serveis i planificar els recursos.

L’eina s’ha aplicat per primera vegada als barris dels municipis de Sant Feliu de Llobregat, Premià de Mar i Mollet del Vallès, i ha permès conèixer millor l’impacte de la COVID en la població més vulnerable, amb la participació dels equips de serveis socials, de gestió d’informació base i de govern obert d’aquests tres ajuntaments catalans.

Momentum Analytics, de la mà de l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD, després d’una trajectòria d’anys desenvolupant la solució, i parlant amb tots els actors del sector, governs centrals, autonòmics, ajuntaments, diputacions, consells comarcals, tercer sector, fundacions, associacions, ONG, energètiques, aigües, han cristal·litzat el projecte amb la implantació en aquests tres primers municipis.

Segons l’expert Dr. Josep Maria Picas, “estem al començament d’un projecte que serà fascinant a partir de la informació procedent de les dades dels serveis socials dels ajuntaments que, ajuntades amb altres serveis comunitaris com la sanitat, permetrà que la nostra assistència a la població sigui immillorable. Tenim una gran oportunitat”.

Circles
ADB Associació Benestar i Desenvolupament