El nou Pla Estratègic de Serveis Socials vol impulsar la recerca i la innovació

Publicacions Notícies

El nou Pla Estratègic de Serveis Socials vol impulsar la recerca i la innovació

,
El nou Pla Estratègic de Serveis Socials vol impulsar la recerca i la innovació

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presentat el document de bases del Pla estratègic de serveis socials 2020-2024, que pretén esdevenir un instrument clau per reorganitzar i actualitzar el sistema català de serveis socials i adaptar-lo als canvis sociodemogràfics, econòmics i tecnològics. El Pla busca cohesionar, agilitar i universalitzar el sistema, que sigui més efectiu i que garanteixi una atenció centrada en la persona i la seva interacció familiar i comunitària. Per aconseguir-ho, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies impulsa un procés participatiu per incorporar aportacions d’agents socials implicats en el document de bases.

El Pla ha d’esdevenir el full de ruta de l’atenció social pel període 2020-2024 i ha de donar resposta als reptes actuals. Vol aconseguir una oferta universal i dirigir els serveis socials al conjunt de la ciutadania, i alhora articular-se i ordenar-se per superar la fragmentació actual i desplegar un sistema d’informació, innovació, coneixement i recerca.

En aquest àmbit de la recerca i la innovació, aquestes seran les seves línies d’actuació prioritàries:

  • Promoció d’aliances estratègiques per a l’impuls i coordinació de la recerca, el coneixement i la innovació en serveis socials amb universitats, centres d’investigació, tercer sector, indústria, col·legis professionals i altres agents.
  • Impuls de xarxes de col·laboració per augmentar la capacitat de dur a terme projectes compartits de recerca i innovació.
  • Acord amb les universitats per a la incorporació de competències en recerca i innovació en els currículums formatius.
  • Definició de les bases i publicació d’una convocatòria pública de recerca en serveis socials orientada a les prioritats marcades pel PESS.
  • Llançament de manera conjunta amb la iniciativa social de projectes d’innovació tecnològica i social.
  • Elaboració d’un mapa de solucions tecnològiques que millorin la resposta a les necessitats, l’accés de la població i els resultats.
  • Posada en funcionament d’experiències de compra pública innovadora.
  • Creació d’un sistema de recollida, reconeixement, gestió i difusió del coneixement i de les bones pràctiques basades en l’evidència dels serveis socials.
  • Posada en funcionament d’un observatori d’innovació i bones pràctiques en serveis socials.

Actualitat

Jornada Anual Rehab-Lab

Primera Jornada Anual de la xarxa Rehab-Lab a Barcelona 

Les candidatures del guardó, que iSocial coorganitza amb GrausTIC, es poden presentar fins el 17 d’octubre
Notícia Fiare. Banca ética

iSocial i Fiare Banca Ètica enforteixen la seva aliança

La Fundació iSocial s’ha incorporat com a sòcia de la cooperativa Fiare Banca Ètica, en el marc d’un acord que també inclou una línia de crèdit per finançar els projectes d’iSocial i el patrocini de diverses publicacions de la nostra fundació.
L'equip d'iSocial al l'European Social Services Conference ESSC 2025, davant l'estand de Nidus

La Fundació iSocial assisteix a la European Social Services Conference (ESSC 2025) amb dues iniciatives que posen en valor la innovació social

La nostra app Nidus i el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran contra la soledat no desitjada han sigut dues de les protagonistes de l’ESSC 2025
Professionals de les entitats membres d'iSocial participen al 3r Innotrip a Finlàndia

La Fundació iSocial i les seves entitats membres viatgen a Finlàndia en el 3r Innotrip

La visita a entitats i equipaments de Hèlsinki i Espoo durant l’Innotrip ens va permetre conèixer de més a prop algunes iniciatives pioneres d’un dels països amb un estat del benestar més consolidat.
Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran