Banc d’innovacions en acció social

Positive Sparks, plataforma per donar veu a joves aïllats o exclosos
The Bytes Project

Plataforma de participació juvenil que ajuda a donar veu als joves més aïllats o exclosos, perquè expressin les seves inquietuds, necessitats i opinió sobre els serveis que els ofereix la comunitat. La plataforma utilitza el “machine learning” per analitzar i interpretar les respostes dels joves d’una manera ràpida i automàtica.

A més d’empoderar els joves més exclosos i facilitar-los la seva participació, Positive Sparks permet als serveis socials i a les organtizacions que treballen amb joves amb dificultats (salut mental, drogodependències, abandonament escolar, etc.) detectar deficiències dels serveis, millorar les seves intervencions i identificar noves necessitats que exigeixen noves respostes o serveis. La plataforma també ofereix a les Administracions Públiques d’utilitzar Positive Sparks per a l’elaboració de polítiques públiques relacionades amb els joves.

Dins de la iniciativa Positive Sparks han sorgit projectes més específics, com Rural Sparks, que ajuda a donar veu als joves amb dificultats de les zones rurals. D’altra banda, Positive Sparks no només és una plataforma virtual, sinó que també organitza tallers i activitats presencials per conèixer millor els joves participants i poder interactuar amb ells de primera mà. Els tallers els imparteix l’organització Bytes en col·laboració amb altres organitzacions, centres d’ensenyament, etc. Actualment és una eina que només està disponible en anglès.

Joves participant en un taller presencial del projecte. Extreta de la web de Bytes.

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Irlanda del Nord

Col·laboradors / Finançadors:

National Lottery Community Fund, Epic CIC.

Gènesi:

El primer prototip va començar-se a gestar a Belfast el 2018, amb el nom de “Voices for Impact”. Actualment s’ha estès més enllà d’Irlanda del Nord, a Irlanda, Regne Unit i alguns altres països.

Nivell d’implantació:

Fins ara hi ha participat més de 1200 de joves amb dificultats d’Irlanda del Nord i altres llocs, tant d’àrees urbanes com rurals.

Pin It on Pinterest

Comparteix