iSocial participa en la trobada kick-off del projecte Care4Skills a Brussel·les

Publicacions Notícies

iSocial participa en la trobada kick-off del projecte Care4Skills a Brussel·les

, ,
Trobada inaugural Care4Skills

Care4Skills té com a objectiu donar resposta a les necessitats del sector de les Cures de Llarga Durada (LTC)

El passat dijous 23 de maig vam assistir a la reunió de llançament kick off del projecte Care4Skills a Brussel·les, organitzada per l’EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities), l’entitat que lidera la iniciativa.

Care4Skills és un projecte, finançat per la UE, que té com a objectiu ajudar els treballadors del sector de les Cures de Llarga Durada (LTC) a entendre com aplicar enfocaments d’atenció centrada en la persona i a utilitzar tecnologies digitals per oferir una millor qualitat de cura i suport a tot Europa. Aquest projecte és l’eix vertebrador de l’Aliança per a les Competències en les Cures de Llarga Durada, una coalició europea transversal creada l’abril de 2023 per millorar i reciclar les competències dels professionals que treballen en l’atenció social i el suport a persones amb discapacitat i persones grans. Un dels propòsits de l’Aliança és contribuir a la formació anual de, com a mínim, el 60% de la força laboral del sector.

A la trobada, Thomas Bignal, secretari general de l’EASPD, va assegurar que Care4Skills desenvoluparà “formació d’avantguarda en l’àmbit europeu” i que, si es compleixen les ambicions, significarà “una millor qualitat de cura i suport i millors llocs de treball per a aquells que ofereixen aquests serveis”.

El projecte reuneix una gran quantitat d’entitats del sector. En primer lloc, compta amb sis xarxes europees: l’EASPD, la Xarxa Europea d’Envelliment, Serveis Socials Europa, la Federació Europea d’Empresaris Socials, la Federació Europea de Sindicats de Serveis Públics i l’Associació Europea d’Instituts de Formació Professional. El projecte també inclou 21 organitzacions nacionals a Àustria, Bèlgica, Bulgària, Txèquia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Itàlia, els Països Baixos i Espanya.

La tasca de la Fundació iSocial dins el marc del projecte serà l’adaptació, la implantació i l’avaluació a Espanya del programa de formació. Per dur-la a terme, analitzarà el sector de les Cures de Llarga Durada a l’estat espanyol, identificant-ne les habilitats i competències presents i necessàries, a través de l’elaboració d’un diagnòstic de les mancances que existeixen.

Actualitat

Trobada Rehab-Lab a Liège

iSocial i CIM-UPC participen a la trobada anual de la xarxa europea Rehab-Lab a Bèlgica

Un total de 55 entitats de la xarxa Rehab-Lab s’han reunit a Liège per compartir els seus coneixements i experiències
Tallers participatius d'All By Myself

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
23 entitats ja s'han format per utilitzar Flapp! i Nidus

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.
I Jornada Serveis Socials

La Fundació iSocial participa a la I Jornada de Serveis Socials

iSocial ha presentat Nidus, una eina digital de suport a les persones en situació de sensellarisme, impulsada conjuntament amb Pere Claver Grup