La Fundació iSocial viatja a Àustria per coordinar una trobada del programa StepForME

Publicacions Notícies

La Fundació iSocial viatja a Àustria per coordinar una trobada del programa StepForME

,
Fundació iSocial StepForME Viatge a Àustria

El projecte StepForME, liderat per iSocial, s’inscriu en el programa Erasmus+ i compta amb la participació de 10 entitats de diferents països

La setmana del 2 al 6 d’octubre, la Fundació iSocial va viatjar a Àustria per coordinar la trobada de les deu entitats europees que formen part del projecte StepForME . Aquest projecte, inscrit en el marc del programa Erasmus+, és un intercanvi internacional de bones pràctiques en l’àmbit de la salut mental juvenil, nascut el 2021 i liderat per iSocial. En formen part també Chance B (Àustria), Aunua Global (Irlanda), Tenenet (Eslovàquia), i el Centre d’Estudis i Recerca per a una Societat Inclusiva (CERSIN) de la UAB com a socis, i les entitats catalanes Support Girona, Ampans, el Grup Atra, la Fundació El Maresme, la Fundació Joia i Fundació Resilis com a entitats col·laboradores dins del territori.

Després d’un primer encontre a Dublin l’any passat, les entitats integradores del projecte ens hem tornat a trobar enguany a Graz i a Gleisdorf (Àustria), acollits per l’entitat local Chance B. La trobada tenia per objectiu definir els últims passos de StepForME i el seu tancament, així com d’acabar de perfilar els documents resultants, que constituiran un recurs útil i d’accés obert per a totes aquelles persones que treballin en l’àmbit de la salut mental en joves o que hi estiguin interessades.

Durant les diverses reunions realitzades durant aquests dies, vam tractar temes com ara l’ús adequat de les noves tecnologies en el tractament dels problemes de salut mental en joves, la seva inclusió laboral, i l’abordament d’aquesta realitat des d’un enfocament basat en la comunitat. Les entitats responsables d’elaborar cadascun dels mòduls de formació previstos van exposar-los davant la resta d’assistents, i posteriorment es van debatre conjuntament els continguts per depurar-ne els resultats.

També vam tenir l’ocasió de visitar les instal·lacions de Chance B i la seva Granja Orgànica Bio social, un projecte integrador en el qual treballen persones amb discapacitat i amb problemes de salut mental i que constitueix, en ell mateix, un exemple de bones pràctiques.

A la trobada també es va consensuar el text final del Manual de bones pràctiques basades en la tecnologia per a la intervenció amb joves amb problemes de benestar emocional de StepForME, que ja està disponible a la pàgina web del projecte, a on pròximament estaran disponibles també els mòduls de formació.

Actualitat

Premis GrausTIC. Candidatures fins el 6 de novembre

Oberta la convocatòria per als Premis GrausTIC

La Fundació iSocial participa com a patrocinador en els Premis GrausTIC 2023, en la categoria Premi GrausTIC a la Integració Social a través de la Digitalització
Imatge de les Jornades de formació d'activadores comunitàries per al projecte de Detecció i Intervenció de Situacions de Soledat no desitjada a l'Alt Pirineu-Aran

Formació de les activadores comunitàries que participaran en el projecte DISS Alt Pirineu-Aran

El projecte DISS busca combatre la soledat no desitjada a les sis comarques de l’Alt Pirineu-Aran. Les activadores comunitàries són les encarregades de coordinar els esforços de detecció i intervenció i de conscienciar la comunitat.
Delegació italiana visita iSocial - Imatge de la sessió que Toni Codina, director d'iSocial, va tenir amb els representats d'entitats socials de la regió de Cuneo (Itàlia)

GrandUP! International Project visita iSocial per realitzar un estudi de cas

Una delegació de 15 persones vinculades a organitzacions del sector social a Cuneo (Itàlia) va visitar la Fundació iSocial per conèixer millor la seva aposta per la innovació social
iSocial rep una delegació d’entitats socials dels Països Baixos

iSocial rep una delegació d’entitats socials dels Països Baixos

Una delegació d’entitats socials neerlandeses ha visitat la Fundació iSocial i les entitats membre. Enguany és el tercer any que ens visita una delegació provinent d’aquest país.