La Fundació iSocial viatja a Àustria per coordinar una trobada del programa StepForME

Publicacions Notícies

La Fundació iSocial viatja a Àustria per coordinar una trobada del programa StepForME

,
Fundació iSocial StepForME Viatge a Àustria

El projecte StepForME, liderat per iSocial, s’inscriu en el programa Erasmus+ i compta amb la participació de 10 entitats de diferents països

La setmana del 2 al 6 d’octubre, la Fundació iSocial va viatjar a Àustria per coordinar la trobada de les deu entitats europees que formen part del projecte StepForME . Aquest projecte, inscrit en el marc del programa Erasmus+, és un intercanvi internacional de bones pràctiques en l’àmbit de la salut mental juvenil, nascut el 2021 i liderat per iSocial. En formen part també Chance B (Àustria), Aunua Global (Irlanda), Tenenet (Eslovàquia), i el Centre d’Estudis i Recerca per a una Societat Inclusiva (CERSIN) de la UAB com a socis, i les entitats catalanes Support Girona, Ampans, el Grup Atra, la Fundació El Maresme, la Fundació Joia i Fundació Resilis com a entitats col·laboradores dins del territori.

Després d’un primer encontre a Dublin l’any passat, les entitats integradores del projecte ens hem tornat a trobar enguany a Graz i a Gleisdorf (Àustria), acollits per l’entitat local Chance B. La trobada tenia per objectiu definir els últims passos de StepForME i el seu tancament, així com d’acabar de perfilar els documents resultants, que constituiran un recurs útil i d’accés obert per a totes aquelles persones que treballin en l’àmbit de la salut mental en joves o que hi estiguin interessades.

Durant les diverses reunions realitzades durant aquests dies, vam tractar temes com ara l’ús adequat de les noves tecnologies en el tractament dels problemes de salut mental en joves, la seva inclusió laboral, i l’abordament d’aquesta realitat des d’un enfocament basat en la comunitat. Les entitats responsables d’elaborar cadascun dels mòduls de formació previstos van exposar-los davant la resta d’assistents, i posteriorment es van debatre conjuntament els continguts per depurar-ne els resultats.

També vam tenir l’ocasió de visitar les instal·lacions de Chance B i la seva Granja Orgànica Bio social, un projecte integrador en el qual treballen persones amb discapacitat i amb problemes de salut mental i que constitueix, en ell mateix, un exemple de bones pràctiques.

A la trobada també es va consensuar el text final del Manual de bones pràctiques basades en la tecnologia per a la intervenció amb joves amb problemes de benestar emocional de StepForME, que ja està disponible a la pàgina web del projecte, a on pròximament estaran disponibles també els mòduls de formació.

Actualitat

Imatges Posts Web (79) min

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
Imatges Posts Web (78) min

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.
Imatges Posts Web (72) min

La Fundació iSocial participa a la I Jornada de Serveis Socials

iSocial ha presentat Nidus, una eina digital de suport a les persones en situació de sensellarisme, impulsada conjuntament amb Pere Claver Grup
Imatges Posts Web (69) min

iSocial presenta Vincles al Caixaforum de Lleida

Vincles, una iniciativa que té com a objectiu combatre la soledat no desitjada, forma part dels projectes aprovats per la Fundació La Caixa en la convocatòria del 2024