Un InnoLab analitza la transformació dels rols professionals en el sector social

Publicacions Notícies

Un InnoLab analitza la transformació dels rols professionals en el sector social

, ,

26 responsables de recursos humans de 14 entitats membres i de 12 ajuntaments busquen solucions a les dificultats per contractar, retenir i motivar els professionals del sector de serveis socials.

Els InnoLabs són un espai de co-creació trimestral de entitats membres d’iSocial i altres stakeholders, en els quals analitzem reptes complexos del sector i hi busquem solucions innovadores per mitjà d’entorns d’experimentació i bancs de proves reals que posen la persona al centre i alhora integren i activen a tots els agents de l’ecosistema d’innovació.

El primer InnoLab s’ha iniciat durant el mes de maig i s’allargarà fins a setembre, amb l’objectiu de trobar respostes a les dificultats i reptes que afronta el sector dels serveis socials en relació a la seva força de treball. Les transformacions que estan experimentant els rols professionals en el sector genera problemes creixents a l’hora de captar, contractar, retenir i motivar els professionals del sector, i s’expressa en forma de diverses dificultats com la burocratització, els horaris limitats, les urgències, les ingerències polítiques, la formació digital, el Burn out, el fracàs del model assistencial, la percepció social marginal, el paternalisme, etc.

En aquest primer InnoLab hi participen 26 responsables de recursos humans de 14 entitats membres d’iSocial i de 12 ajuntaments, per mitjà de diverses sessions de treball presencials i en línia. L’InnoLab culminarà amb l’elaboració i la publicació d’un informe, que iSocial presentarà el mes de novembre, el qual contindrà recomanacions i propostes adreçades a tot el sector dels serveis socials per afrontar els reptes analitzats.

L’InnoLab està conduït i dinamitzat pels experts en management i recursos humans en el sector dels serveis socials Lluís Casado i Guy Giménez, col.laboradors habituals de la Fundació iSocial.

Actualitat

Visita Willy Allegre Web

Willy Allègre, coordinador de la xarxa europea Rehab-Lab, visita els socis del projecte a Catalunya

La Fundació iSocial lidera la creació a Catalunya d’una xarxa Rehab-Lab. La visita de Willy Allègre forma part del procés d’acreditació per formar part de la xarxa Rehab-Lab europea
El coordinador del projecte Flapp realitza una formació sobre l'aplicació a professionals de la federació Jóvenes e Inclusión en el marc del projecte RedLab

L’aplicació Flapp! incorporarà un canal de denúncia per a situacions de discriminació en joves

El nou mòdul de denúncia que incorporarà Flapp ha estat desenvolupat conjuntament amb la xarxa d’entitats Jóvenes e Inclusión en el marc del projecte RedLab.
L’equip d’iSocial celebra la seva primera jornada d’equip

L’equip d’iSocial celebra la seva primera jornada d’equip

La primera jornada d’equip d’iSocial va permetre a tot l’equip tècnic conèixer millor la feina dels seus companys i companyes i les últimes novetats dels projectes que gestiona l’entitat.
El projecte Solidigital arrenca amb una doble jornada inaugural de les entitats sòcies a Barcelona

El projecte Solidigital arrenca amb una doble jornada inaugural de les entitats sòcies a Barcelona

La Fundació iSocial acull a la seva seu les entitats sòcies de Solidigital, projecte transfronterer que es desenvoluparà a Catalunya, França i Andorra