Un InnoLab analitza la transformació dels rols professionals en el sector social

Publicacions Notícies

Un InnoLab analitza la transformació dels rols professionals en el sector social

,
InnoLab

26 responsables de recursos humans de 14 entitats membres i de 12 ajuntaments busquen solucions a les dificultats per contractar, retenir i motivar els professionals del sector de serveis socials.

Els InnoLabs són un espai de co-creació trimestral de entitats membres d’iSocial i altres stakeholders, en els quals analitzem reptes complexos del sector i hi busquem solucions innovadores per mitjà d’entorns d’experimentació i bancs de proves reals que posen la persona al centre i alhora integren i activen a tots els agents de l’ecosistema d’innovació.

El primer InnoLab s’ha iniciat durant el mes de maig i s’allargarà fins a setembre, amb l’objectiu de trobar respostes a les dificultats i reptes que afronta el sector dels serveis socials en relació a la seva força de treball. Les transformacions que estan experimentant els rols professionals en el sector genera problemes creixents a l’hora de captar, contractar, retenir i motivar els professionals del sector, i s’expressa en forma de diverses dificultats com la burocratització, els horaris limitats, les urgències, les ingerències polítiques, la formació digital, el Burn out, el fracàs del model assistencial, la percepció social marginal, el paternalisme, etc.

En aquest primer InnoLab hi participen 26 responsables de recursos humans de 14 entitats membres d’iSocial i de 12 ajuntaments, per mitjà de diverses sessions de treball presencials i en línia. L’InnoLab culminarà amb l’elaboració i la publicació d’un informe, que iSocial presentarà el mes de novembre, el qual contindrà recomanacions i propostes adreçades a tot el sector dels serveis socials per afrontar els reptes analitzats.

L’InnoLab està conduït i dinamitzat pels experts en management i recursos humans en el sector dels serveis socials Lluís Casado i Guy Giménez, col.laboradors habituals de la Fundació iSocial.

Actualitat

foto habitat3.2.

La Fundació Hàbitat3 esdevé la 16a. entitat membre d’iSocial

És l’organització del tercer sector referent de la gestió d’habitatge social a Catalunya. Gestiona un parc de prop de 1.000 habitatges socials.
Foto grup complet

22 professionals de les entitats d’iSocial participen al 1r InnoTrip als Països Baixos

Durant quatre dies han visitat serveis i projectes innovadors en els àmbits de la discapacitat, l’atenció a joves, l’accés a l’habitatge, la salut mental i el treball comunitari.
Malmo2

Hem participat al 31è Congrés Europeu de Serveis Socials a Malmö (Suècia)

Ha estat dedicat a la innovació tecnològica en serveis socials, i hi hem presentat la nostra aplicació Nidus per a persones sense llar.
DigitaliSSB

Primers passos del projecte per a la digitalització dels Serveis Socials Bàsics de Catalunya

DigitaliSSB està liderat per iSocial, en partenariat amb la URV, la Fundació Grífols i 19 Ajuntaments i Consells Comarcals.