Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

Publicacions Notícies

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

,
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials

Els dies 18 i 19 de març, l’equip d’iSocial ha assistit a una trobada internacional del projecte Solidigital, a Tolosa, on s’han reunit les set entitats sòcies del projecte. L’objectiu de la trobada era definir els últims detalls del llançament de la Soliguia, cercador de serveis socials en línia i obert que pròximament estarà disponible a Catalunya i Andorra.

Durant l’encontre, les entitats hem validat l’estratègia de difusió conjunta per al projecte, i hem abordat aspectes tecnològics relacionats amb la integració de la Soliguia amb la nostra app Nidus i amb l’app francesa Coffre-Fort Numérique de Reconnect.

Solidigital és un projecte europeu impulsat gràcies al cofinançament de la Unió Europea a ravés del programa Interreg POCTEFA. El seu objectiu és crear una base de dades d’equipaments i serveis socials de tot Catalunya i d’Andorra, amb dades verificades i actualitzades, i posar aquesta informació a disposició tant del públic general com del professional. La informació serà accessible a través de la Soliguia, un cercador en línia on els recursos apareixeran localitzats per proximitat i on hi figuraran diferents informacions pràctiques rellevants, com ara els horaris, el risc de saturació o el públic a qui va adreçat cada servei.

La Soliguia reprodueix el model de l’eina anàloga a França, la Soliguide, una eina que ja compta amb prop de 3,5 milions de cerques anuals, i que en el context del projecte també s’estendrà als departaments francesos d’Occitània.

Des d’iSocial volem agrair a Solinum i Reconnect, entitats franceses del projecte, la seva acollida a Tolosa, i a l’Associació Alba, la Fundació Resilis, el Grup Pere Claver i la Fundació Andorra Recerca i Innovació, sòcies catalanes i andorranes de Solidigital, les seves aportacions i tota la feina feta, que ens permetrà fer de la Soliguia una eina eficient i accessible, assegurant la seva integració dins l’ecosistema dels serveis socials.

Actualitat

Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Servei d'acompanyament per a usuaris de Nidus

Despleguem un servei d’acompanyament digital a persones usuàries de Nidus 

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.
Notícia Rehab Lab.cat Formació febrer

Neix la xarxa Rehab-Lab per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat mitjançant la impressió 3D

La xarxa Rehab-Lab s’amplia amb 10 noves entitats d’arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la fabricació d’ajuts funcionals personalitzats amb impressió 3D
Premi CSC Impulsa a RAPNIC web

El Projecte RAPNIC guanya el Premi CSC Impulsa 2024 a la Innovació en IA en l’àmbit social

El projecte RAPNIC crearà un corpus d’enregistraments per poder entrenar els algoritmes i facilitar que els sistemes de reconeixement de veu reconeguin parle no intel·ligibles