Easy reading, fer les web accessibles a les persones amb discapacitats cognitives

Publicacions Banc d’innovacions

Easy reading, fer les web accessibles a les persones amb discapacitats cognitives

Athena, Dart, FunkaNu, JKU, KI-I, PIKSL, Texthelp, TUD, W3C

Easy reading, fer les web accessibles a les persones amb discapacitats cognitives

Prova del software d’Easy Reading. Extreta de la web d’Easy Reading

Software per a usuaris d’internet amb discapacitats cognitives que ofereix un ampli paquet d’eines per fer fàcil la lectura i la comprensió de qualsevol pàgina web existent. Es pot instal·lar a l’ordinador d’aquelles persones que ho necessiten, i Easy Reading s’encarrega d’adaptar el contingut de les pàgines web de la manera que a l’usuari li sigui més útil: fent l’estructura més senzilla; canviant els colors i el disseny; explicant el contingut amb símbols, vídeos o imatges; definint les paraules que inclou el text; passant el text a veu; etc. El software ofereix totes aquestes funcions de forma semi automàtica, atès que requereixen una certa interacció amb l’usuari.

Per desenvolupar el projecte s’ha utilitzat el “peer research” per tenir en compte les necessitats reals dels usuaris, involucrant aquelles persones que faran servir el producte final, en aquest cas persones amb discapacitats cognitives. Aquestes són el grup objectiu principal d’Easy Reading, però no l’únic, ja que també se’n poden beneficiar persones grans amb deteriorament cognitiu o altres persones amb dificultats cognitives.

Easy Reading

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.