Iniciem el pilot de FLAPP!, la nova app per a adolescents i joves desenvolupada per iSocial

Publicacions Notícies

Iniciem el pilot de FLAPP!, la nova app per a adolescents i joves desenvolupada per iSocial

,
Iniciem el pilot de FLAPP!, la nova app per a adolescents i joves desenvolupada per iSocial

Avui 8 d’octubre la Fundació iSocial hem començat la fase d’experimentació i avaluació de FLAPP!, la nova app per a adolescents i joves amb necessitats d’emancipació i d’inclusió, desenvolupada per iSocial en col·laboració amb la Fundació Idea, la Fundació Sant Pere Claver Serveis Socials, l’Associació Punt de Referència, l’Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona i l’empresa tecnològica Mass Factory.

Aquesta fase d’experimentació i avaluació ha arrencat amb un taller al centre Coda2 de L’Hospitalet de Llobregat, en el qual hi han participat 17 professionals (educadors, psicòlegs, terapeutes ocupacionals…) de les 6 entitats involucrades en el pilot. En el taller els professionals s’han instal·lat la versió Beta de FLAPP! als seus mòbils, i han après a fer-la funcionar i a interconnectar-hi des dels seus ordinadors, mitjançant la interfície web de FLAPP! per als professionals.

En el taller els professionals participants han posat en valor que FLAPP! fou concebut abans de l’esclat de la Covid-19, però ara la pandèmia ha convertit en molt més necessari poder disposar de les eines que oferirà FLAPP! per a l’atenció remota, les gestions no presencials, o la digitalització documental.

Segons Oriol Janer, director del centre Dar-Chabab i coordinador de FLAPP!: “És el primer contacte dels professionals amb l’aplicació. Tot i ser conscients que es tracta d’una primera versió, de seguida hi ha hagut una bona interacció i la impressió que pot ser una bona eina és generalitzada. Tothom està a l’expectativa de la rebuda que tindrà en els adolescents i joves. Alhora, ja s’han fet observacions molt interessants que de ben segur reforçaran la primera versió 1.0 de l’app que preveiem que estigui operativa a principis del 2021.

Aquest pilot durarà 3 mesos, fins a final d’any, en el transcurs dels quals 120 adolescents i joves i els seus referents educatius utilitzaran i experimentaran la nova aplicació per a telèfons mòbils. Es tracta d’adolescents joves que tenen entre 16 i 23 anys; que són tant tutelats com extutelats; entre els quals hi ha tant nois com noies; i que estan atesos o acollits en 10 centres i recursos diferents del Sistema Català d’Atenció i Protecció a la Infància i l’Adolescència gestionats per 6 entitats socials diferents: la Fundació Idea (3 centres), la Fundació Sant Pere Claver Serveis Socials (3 centres), l’associació Punt de Referència (1 centre); la Fundació Resilis (1 centre); la Fundació Benallar (1 centre); i la Cooperativa Alba Jussà (1 centre). Aquests centres estan situats a les comarques del Barcelonès, del Vallès Oriental, del Gironès i del Pallars Jussà.

Alhora, durant aquests tres mesos, un equip investigador de l’Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona realitzarà una avaluació sobre l’impacte de FLAPP! en el procés d’emancipació i inclusió social dels 120 adolescents i joves participants. FLAPP! inclou cinc eines digitals destinades a facilitar aquest procés d’emancipació i inclusió en la societat, les quals foren concebudes i dissenyades ara fa un any mitjançant un procés participatiu en què hi van intervenir una part dels joves que ara l’experimentaran, diversos educadors i altres professionals de les entitats socials sòcies del projecte, i tècnics de la Direcció General d’atenció a la infància i a l’adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya.

FLAPP! també ha comptat amb el suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l’Associació de Joves Extutelats de Catalunya (UJEC) i la Fundació La Caixa.

Actualitat

Imatges Posts Web (56) min

Presentem Vincles Alt Pirineu-Aran en un acte públic a la Seu d’Urgell

Vincles Alt Pirineu-Aran és un projecte, liderat per la Fundació iSocial, que té per objectiu la detecció i prevenció de situacions de soledat no desitjada en la gent gran al territori de l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran
Visita Willy Allegre Web

Willy Allègre, coordinador de la xarxa europea Rehab-Lab, visita els socis del projecte a Catalunya

La Fundació iSocial lidera la creació a Catalunya d’una xarxa Rehab-Lab. La visita de Willy Allègre forma part del procés d’acreditació per formar part de la xarxa Rehab-Lab europea
El coordinador del projecte Flapp realitza una formació sobre l'aplicació a professionals de la federació Jóvenes e Inclusión en el marc del projecte RedLab

L’aplicació Flapp! incorporarà un canal de denúncia per a situacions de discriminació en joves

El nou mòdul de denúncia que incorporarà Flapp ha estat desenvolupat conjuntament amb la xarxa d’entitats Jóvenes e Inclusión en el marc del projecte RedLab.
L’equip d’iSocial celebra la seva primera jornada d’equip

L’equip d’iSocial celebra la seva primera jornada d’equip

La primera jornada d’equip d’iSocial va permetre a tot l’equip tècnic conèixer millor la feina dels seus companys i companyes i les últimes novetats dels projectes que gestiona l’entitat.