iSocial presenta Vincles al Caixaforum de Lleida

Publicacions Notícies

iSocial presenta Vincles al Caixaforum de Lleida

,
Vincles Caixaforum Lleida

La iniciativa, que té com a objectiu combatre la soledat no desitjada, forma part dels projectes aprovats per la Fundació La Caixa en la convocatòria del 2024

El passat divendres 10 de maig vam assistir al Caixaforum de Lleida per donar a conèixer Vincles en l’acte de presentació dels projectes aprovats per la Fundació La Caixa a la província en la convocatòria del 2024.

Toni Codina, director de la Fundació iSocial, i Gemma Valeri, coordinadora del projecte Vincles, van participar a l’acte, en el qual es van presentar un total de 18 projectes socials relacionats amb els àmbits de la pobresa i la inclusió social, les persones amb discapacitat o els trastorns mentals, la gent gran i l’acció social.

En el nostre torn, la Gemma Valeri va explicar la importància del projecte Vincles, un programa pioner que combina la tecnologia amb la intervenció comunitària per detectar, prevenir i intervenir en situacions de soledat no desitjada en persones grans de l’Alt Pirineu i l’Aran.

Vincles és una iniciativa impulsada conjuntament amb els Serveis Socials Bàsics dels Consells Comarcals de l’Alt Pirineu i el Conselh Generau d’Aran, i amb la participació de la Fundació Privada Integra Pirineus, d’ABD Asociación Bienestar y Desarrollo, de l’Associació Alba Jussà i de l’IDAPA, i la col·laboració de la Fundación ”la Caixa” i la Diputació de Lleida. Parteix de l’exitosa experiència implementada a diversos municipis del País Basc per Agintzari S. Coop., entitat membre d’iSocial, i GISLAN. El passat 10 d’abril vam realitzar la primera presentació del projecte, a La Seu d’Urgell, amb la presència dels diferents organismes i entitats implicades.

Agraïm a la Fundació La Caixa el seu suport i confiança per contribuir a fer que aquest projecte tingui un impacte el més ample possible entre la població afectada per situacions de soledat no volguda.

Actualitat

Trobada Rehab-Lab a Liège

iSocial i CIM-UPC participen a la trobada anual de la xarxa europea Rehab-Lab a Bèlgica

Un total de 55 entitats de la xarxa Rehab-Lab s’han reunit a Liège per compartir els seus coneixements i experiències
Trobada inaugural Care4Skills

iSocial participa en la trobada kick-off del projecte Care4Skills a Brussel·les

El passat dijous 23 de maig vam assistir a la reunió kick off del projecte Care4Skills a Brussel·les, organitzada per l’EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities), l’entitat que lidera la iniciativa.
Tallers participatius d'All By Myself

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
23 entitats ja s'han format per utilitzar Flapp! i Nidus

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.