La Fundació iSocial hem complert 4 anys. Ja no som una start-up, descobreix perquè.

Publicacions Notícies

La Fundació iSocial hem complert 4 anys. Ja no som una start-up, descobreix perquè.

, ,

Afrontem ara una nova etapa marcada per l’inici de nous projectes, el creixement en tots els indicadors, l’augment de la projecció i la visibilitat, i la consolidació econòmica.

El 12 de juliol de 2022 la Fundació iSocial hem fet quatre anys. Quatre anys des que la fundació nasqué en una notaria de l’avinguda Diagonal de la ciutat de Barcelona, per iniciativa de sis entitats socials. Diuen que les start-ups són 4YFN, four years from now: als quatre anys se sap si són “caixa o faixa”, si tenen futur i passen a una etapa següent de creixement i consolidació, o desapareixen per sempre.

La Fundació iSocial podem afirmar ja que formem del 15% de les start-ups que sobreviuen. Un cop superada la “vall de la mort” dels primers anys, que en el nostre cas encara ha estat més complicada per la irrupció de la crisi de la Covid19, afrontem ara una nova etapa marcada per l’inici de nous projectes, el creixement en tots els indicadors, l’augment de la projecció i la visibilitat, i la consolidació econòmica.

Nombrosos indicadors ho avalen. En aquest temps hem doblat el nombre d’entitats membres, que ha passat de sis a tretze: Fundació Ampans; Grup ABD; Fundació Support-Girona; Fundació Joia; Grup ATRA; Fundació Família i Benestar Social; Fundació Resilis-Grup Plataforma Educativa; Fundació Catalana Síndrome de Down; Grup Sant Pere Claver; Fundació Idea; Fundació Maresme; Federació Catalana d’Alzheimer; i Grup Cooperatiu Agintzari.

La procedència territorial de les entitats membres, inicialment totes de Catalunya, s’ha començat a ampliar amb la incorporació d’entitats d’Euskadi. I alhora hem guanyat presència internacional, amb el nostre ingrés a l’European Social Network; dos dels nostres projectes, Flapp! i Insess-Covid19, nominats en els Premis europeus de serveis socials; cada vegada més projectes conjunts amb socis d’altres països; i una visibilitat creixent en congressos i grups de treball internacionals.

En aquest període el nombre dels nostres seguidors a les xarxes socials ha crescut de manera constant, amb 1.418 subscriptors al nostre butlletí i 1.593 seguidors a les xarxes socials en el moment actual. La participació a les activitats també no ha parat de créixer: durant aquest 1r semestre de 2022 hem tingut 196 participants en els Innobreaks, i 393 professionals de serveis socials han participat en algun dels nostres programes de formació.

Pel que fa als projectes, hem arribat a aquest 4t aniversari amb 10 projectes actius: tres de recerca, un d’intercanvi de coneixement, quatre d’impuls de la innovació i dos d’acompanyament a la innovació, en partenariat amb set universitats, sis administracions, quatre empreses i setze entitats socials. Entre aquest projectes actius destaquen Flapp!, una aplicació per a joves ex-tutelats; Nidus, una  plataforma digital al servei de les persones sense llar; Welcome, un assistent de veu per a persones inmigrades i refugiades; o All by myself, un agregador de solucions TIC per a la vida independent de les persones amb discapacitat intel.lectual.

Finalment, una evolució econòmica positiva ha acompanyat aquesta primera etapa de la fundació com a start-up. Per una banda el volum d’ingressos ha crescut de manera sostinguda, amb 95.764 € l’any 2020, 186.292 € l’any 2021 i una previsió de 411.978 € per aquest any 2022. I per una altra banda, la situació patrimonial de la fundació s’ha anat enfortint any rere any, havent passat d’un patrimoni net negatiu 77.714 € l’any 2019, a un patrimoni net positiu que es preveu de 80.277 € a finals de 2022.

Superats doncs aquests primers quatre anys, afrontem ara una nova etapa amb noves activitats i projectes en preparació, i amb nous reptes que ens apassionen: posar en marxa un Living Lab en serveis socials; publicar el nostre 1r informe sobre tendències en innovació al sector dels serveis socials; ampliar la nostra oferta formativa; o mudar-nos a una nova oficina a la ciutat de Barcelona.

Tot plegat amb l’objectiu últim de fer realitat la missió que va portar a un conjunt d’entitats socials a crear iSocial ara fa quatre anys: contribuir a transformar, millorar i modernitzar el sector dels serveis socials per mitjà de l’impuls de la innovació en el sector.

.

Actualitat

Imatges Posts Web (79) min

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
Imatges Posts Web (78) min

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.
Imatges Posts Web (72) min

La Fundació iSocial participa a la I Jornada de Serveis Socials

iSocial ha presentat Nidus, una eina digital de suport a les persones en situació de sensellarisme, impulsada conjuntament amb Pere Claver Grup
Imatges Posts Web (69) min

iSocial presenta Vincles al Caixaforum de Lleida

Vincles, una iniciativa que té com a objectiu combatre la soledat no desitjada, forma part dels projectes aprovats per la Fundació La Caixa en la convocatòria del 2024