La Fundació iSocial viatja a Àustria per coordinar una trobada del programa StepForME

Publicacions Notícies

La Fundació iSocial viatja a Àustria per coordinar una trobada del programa StepForME

,
Fundació iSocial StepForME Viatge a Àustria

El projecte StepForME, liderat per iSocial, s’inscriu en el programa Erasmus+ i compta amb la participació de 10 entitats de diferents països

La setmana del 2 al 6 d’octubre, la Fundació iSocial va viatjar a Àustria per coordinar la trobada de les deu entitats europees que formen part del projecte StepForME . Aquest projecte, inscrit en el marc del programa Erasmus+, és un intercanvi internacional de bones pràctiques en l’àmbit de la salut mental juvenil, nascut el 2021 i liderat per iSocial. En formen part també Chance B (Àustria), Aunua Global (Irlanda), Tenenet (Eslovàquia), i el Centre d’Estudis i Recerca per a una Societat Inclusiva (CERSIN) de la UAB com a socis, i les entitats catalanes Support Girona, Ampans, el Grup Atra, la Fundació El Maresme, la Fundació Joia i Fundació Resilis com a entitats col·laboradores dins del territori.

Després d’un primer encontre a Dublin l’any passat, les entitats integradores del projecte ens hem tornat a trobar enguany a Graz i a Gleisdorf (Àustria), acollits per l’entitat local Chance B. La trobada tenia per objectiu definir els últims passos de StepForME i el seu tancament, així com d’acabar de perfilar els documents resultants, que constituiran un recurs útil i d’accés obert per a totes aquelles persones que treballin en l’àmbit de la salut mental en joves o que hi estiguin interessades.

Durant les diverses reunions realitzades durant aquests dies, vam tractar temes com ara l’ús adequat de les noves tecnologies en el tractament dels problemes de salut mental en joves, la seva inclusió laboral, i l’abordament d’aquesta realitat des d’un enfocament basat en la comunitat. Les entitats responsables d’elaborar cadascun dels mòduls de formació previstos van exposar-los davant la resta d’assistents, i posteriorment es van debatre conjuntament els continguts per depurar-ne els resultats.

També vam tenir l’ocasió de visitar les instal·lacions de Chance B i la seva Granja Orgànica Bio social, un projecte integrador en el qual treballen persones amb discapacitat i amb problemes de salut mental i que constitueix, en ell mateix, un exemple de bones pràctiques.

A la trobada també es va consensuar el text final del Manual de bones pràctiques basades en la tecnologia per a la intervenció amb joves amb problemes de benestar emocional de StepForME, que ja està disponible a la pàgina web del projecte, a on pròximament estaran disponibles també els mòduls de formació.

Actualitat

Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials
Servei d'acompanyament per a usuaris de Nidus

Despleguem un servei d’acompanyament digital a persones usuàries de Nidus 

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.
Notícia Rehab Lab.cat Formació febrer

Neix la xarxa Rehab-Lab per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat mitjançant la impressió 3D

La xarxa Rehab-Lab s’amplia amb 10 noves entitats d’arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la fabricació d’ajuts funcionals personalitzats amb impressió 3D