GrandUP! International Project visita iSocial per realitzar un estudi de cas

Publicacions Notícies

GrandUP! International Project visita iSocial per realitzar un estudi de cas

,
Delegació italiana visita iSocial - Imatge de la sessió que Toni Codina, director d'iSocial, va tenir amb els representats d'entitats socials de la regió de Cuneo (Itàlia)

Una delegació de 15 persones vinculades a organitzacions del sector social a Cuneo (Itàlia) va visitar la Fundació iSocial per conèixer millor la seva aposta per la innovació social

El passat 4 d’octubre, iSocial va acollir a la seva seu una delegació formada per 15 persones representants d’organitzacions i empreses socials de la província de Cuneo (Itàlia). Es tractava d’una visita inscrita en el marc del GrandUP! International Project, un viatge d’estudi de camp impulsat per la Fundació Cassa di Risparmio di Cuneo (CRC) conjuntament amb SocialFare, el primer centre per a la innovació social a Itàlia.

El GrandUP! International Project té per objectiu potenciar l’intercanvi de coneixements i d’habilitats i crear una xarxa professional a través de la visita a diversos indrets d’Europa per conèixer diferents realitats i iniciatives que treballin en el camp de la innovació social. Enguany, la destinació triada ha sigut Barcelona, i el viatge ha tingut lloc entre el 2 i el 6 d’octubre.

En aquest context, GrandUP! International Project va triar la Fundació iSocial per realitzar un estudi de cas, destacant-ne la tasca en la promoció de la innovació en el sector dels serveis socials a Catalunya. A més d’iSocial, la delegació també va visitar altres organitzacions i empreses involucrades en models d’acció o de negoci amb un impacte social i mediambiental significatiu, amb especial focus en àrees com la inclusió, la cura i el benestar, el medi ambient i el territori o la promoció juvenil.

Des de la Fundació iSocial, vam aprofitar la trobada per parlar de les nombroses oportunitats que ofereix la introducció de les noves tecnologies en l’àmbit dels serveis socials. En aquest sentit, vam posar com a exemple les nostres aplicacions Nidus i Flapp!, que ofereixen a persones sense llar i a joves tutelats diverses utilitats i una línia de contacte directe amb els serveis socials que els acompanyen, a més d’eines de seguiment per als professionals.

Aquesta visita, segueix amb pocs dies de diferència la visita d’una altra delegació d’entitats socials provinent dels Països Baixos i contribueix a afermar la presència d’iSocial com un agent de canvi rellevant i reconegut en el panorama internacional.

Actualitat

Imatges Posts Web (79) min

Arranquen els tallers participatius del projecte All By Myself

Aquest maig hem inaugurat els primers tallers participatius inclosos en el procés de recerca del projecte All By Myself, coordinat per la Fundació iSocial i que compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
Imatges Posts Web (78) min

23 entitats socials s’han format per utilitzar Flapp! i Nidus

Flapp! i Nidus, les dues caixes fortes virtuals creades per la Fundació iSocial en col·laboració amb Pere Claver Grup, es consoliden amb la formació oferta, fins ara, a 23 entitats.
Imatges Posts Web (72) min

La Fundació iSocial participa a la I Jornada de Serveis Socials

iSocial ha presentat Nidus, una eina digital de suport a les persones en situació de sensellarisme, impulsada conjuntament amb Pere Claver Grup
Imatges Posts Web (69) min

iSocial presenta Vincles al Caixaforum de Lleida

Vincles, una iniciativa que té com a objectiu combatre la soledat no desitjada, forma part dels projectes aprovats per la Fundació La Caixa en la convocatòria del 2024