Nou projecte: Impulsem una App per innovar en l’atenció als adolescents i joves emigrats sols

Publicacions Notícies

Nou projecte: Impulsem una App per innovar en l’atenció als adolescents i joves emigrats sols

,
FLAPP!

En una reunió de l’equip motor del projecte celebrada el dia 15 d’octubre a Barcelona, la Fundació iSocial i altres 8 organitzacions més, hem donat el tret de sortida del projecte “App per a adolescents i joves emigrats sols”. El projecte desenvoluparà i experimentarà un paquet d’eines digitals, que seran accessibles a través d’una App per a telèfons mòbils, que puguin ser útils en el futur als prop de 4.000 adolescents i joves emigrats sols que hi ha a Catalunya i que reben un acompanyament socio-educatiu per part del sistema d’atenció i protecció de la Generalitat, tant menors d’edat tutelats, com majors de 18 anys en situació d’ex-tutela; tant nois, com noies.

L’objectiu del projecte és contribuir a la innovació en el model d’atenció existent, d’acord amb la línia 4 de l’”Estratègia Catalana per a l’Acollida i la Inclusió dels Infants i Joves emigrats sols”, de gener de 2019. Aquesta Estratègia pretén “crear eines i condicions per acollir i incloure en la societat i apoderar els infants i joves emigrats sols, perquè puguin decidir en llibertat el seu projecte vital, des d’una perspectiva comunitària”. I el projecte contribuirà a aquesta finalitat mitjançant l’experimentació d’una eina tecnològica que faciliti el desenvolupament d’un model d’intervenció socio-educativa no presencial que complementi el model actual, tenint en compte que pràcticament la totalitat dels adolescents i joves emigrats sols disposen de telèfon mòbil.

L’arribada creixent a Catalunya d’aquests adolescents i joves durant els darrers anys ha plantejat un repte d’enorme magnitud i extrema dificultat per al sistema d’atenció i protecció, perquè les dificultats que experimenten des de la seva arribada fins a la plena emancipació i inclusió són només parcialment ateses i satisfetes amb els recursos actuals. Per això hi ha consens entre els/les experts/es i els/les professionals, que la innovació en aquest àmbit de l’acció social resulta avui urgent i necessària per trobar solucions a les limitacions i dificultats del model existent. L’App i les eines digitals que inclourà pretendran convertir-se en un nou recurs socio-educatiu del sistema d’atenció i protecció, amb la finalitat de contribuir a solucionar les necessitats d’acollida, de xarxa de suport, d’apoderament, d’emancipació i d’inclusió a la societat d’aquests adolescents i joves.

A més de la Fundació iSocial que lidera el projecte, les altres 8 organitzacions impulsores són les següents:

  • Universitat de Barcelona / Escola de Treball Social
  • Universitat Oberta de Catalunya / Grau d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació
  • Fundació Idea
  • Associació Punt de Referència
  • Grup Sant Pere Claver
  • Unió de Joves Extutelats de Catalunya
  • Fundació Save The Children
  • Fundació Víctor Grífols i Lucas

El projecte compta amb el finançament inicial de la Fundació Fèlix Llobet Nicolau, i el suport de la Secretaria d’infància, adolescència i joventut de la Generalitat de Catalunya.

Actualitat

foto habitat3.2.

La Fundació Hàbitat3 esdevé la 16a. entitat membre d’iSocial

És l’organització del tercer sector referent de la gestió d’habitatge social a Catalunya. Gestiona un parc de prop de 1.000 habitatges socials.
Foto grup complet

22 professionals de les entitats d’iSocial participen al 1r InnoTrip als Països Baixos

Durant quatre dies han visitat serveis i projectes innovadors en els àmbits de la discapacitat, l’atenció a joves, l’accés a l’habitatge, la salut mental i el treball comunitari.
Malmo2

Hem participat al 31è Congrés Europeu de Serveis Socials a Malmö (Suècia)

Ha estat dedicat a la innovació tecnològica en serveis socials, i hi hem presentat la nostra aplicació Nidus per a persones sense llar.
InnoLab

Un InnoLab analitza la transformació dels rols professionals en el sector social

25 responsables de recursos humans de 14 entitats membres i de 12 ajuntaments busquen solucions a les dificultats per contractar, retenir i motivar els professionals del sector de serveis socials.