Projectes d’innovació

FLAPP! App per a adolescents i joves amb necessitats d’emancipació i d’inclusió

Projecte de desenvolupament d’una App per a dispositius mòbils que ofereix un conjunt d’eines digitals de fàcil ús per als adolescents i joves amb necessitats d’emancipació i d’inclusió.

A semblança de les superfícies de control de les ales dels avions, FLAPP! ajuda a volar, promou la interacció, i facilita l’exercici de la plena ciutadania.

FLAPP! també existeix en versió web, tant per als adolescents i joves, com per als professionals i les organitzacions que els donen suport.

A Catalunya, FLAPP! s’adreça principalment als 5.500 adolescents i joves d’entre 16 i 23 anys atesos pel sistema d’atenció i protecció de la Generalitat de Catalunya, i pretén contribuir a resoldre les seves necessitats d’acollida, xarxa de suport, apoderament, emancipació i inclusió.

Tenint en compte que la pràctica totalitat dels 5.500 adolescents i joves d’entre 16 i 23 anys atesos pel sistema d’atenció i protecció de la Generalitat de Catalunya disposen de telèfon mòbil, FLAPP! aprofita el potencial que avui ofereix la tecnologia digital per innovar en els serveis i recursos socio-educatius posats a disposició d’aquest col·lectiu, aportant una App i unes eines digitals associades adaptats a la seva realitat i a la de la nostra societat, la qual permet d’oferir solucions a algunes de les dificultats que experimenten aquests adolescents i joves en les diverses etapes per les que transiten, tan si han arribat des d’altres països com si no, tant si són tutelats com extutelats.

El paquet d’eines digitals de FLAPP! s’ha dissenyat de manera participativa amb més de 120 adolescents i joves de diferents orígens i situacions, amb educadors/es i professionals del sistema d’atenció i protecció, i amb experts/es acadèmics en els vessants socio-educatiu, tecnològic, ètic i jurídic. Un cop desenvolupades les eines, cinc en total, s’han experimentat, avaluat i millorat amb la participació d’aquests mateixos adolescents i joves, amb l’acompanyament d’educadors/es i amb el seguiment d’avaluadors externs.

Objectius:

  • Ajudar el sistema públic d’atenció i protecció i les entitats que hi col·laboren en la seva tasca de suport i acompanyament als adolescents i joves amb necessitats d’emancipació i d’inclusió
  • Facilitar als adolescents i joves un millor accés a la xarxa de recursos existents per a l’emancipació i la inclusió
  • Oferir un nou canal d’informació i de comunicació entre els adolescents i joves i els professionals i les entitats que els donen suport
  • Oferir als adolescents i joves un entorn segur i privat on guardar documentació i informació importants, i des del qual poder realitzar tràmits administratius

Característiques:

  • Una aplicació accessible des de mòbil i des d’ordinador, sincronitzada al núvol
  • Cinc eines digitals per a adolescents i joves amb necessitats d’emancipació i d’inclusió gestionades amb el suport dels seus professionals de referència
  • Aplicació web amb eines de suport per al sistema públic d’atenció i protecció i les entitats col·laboradores
  • Xarxa de punts registrants al territori amb lectors d’empremta dactilar
  • Algunes funcionalitats segueixen estan actives sense connexió a la xarxa

Socis:

Col.laboren:

Amb el suport de:

Pin It on Pinterest

Comparteix