Comencem un nou projecte per repensar el model residencial de Catalunya després de la Covid-19

Publicacions Notícies

Comencem un nou projecte per repensar el model residencial de Catalunya després de la Covid-19

,
ResiCOVID-19

Aquest mes d’abril hem posat en marxa ResiCovid-19, un nou projecte de recerca que durant dos anys avaluarà l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 en el sistema residencial de Catalunya i, a partir dels aprenentatges adquirits, proposarà un redisseny del model vigent perquè estigui millor preparat per oferir una atenció de qualitat i poder afrontar alhora escenaris de crisis com el que hem viscut.

El projecte està liderat per la UVic i ha estat finançat per l’AGAUR, i entre els seus partners hi ha iSocial, la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia, i els Departaments d’Afers Socials i de Salut de la Generalitat.

Malgrat les recurrents demandes per part de la comunitat científica, fins al moment actual pràcticament no han existit avaluacions sistemàtiques i en profunditat de l’impacte de la pandèmia en l’àmbit residencial, ni a Catalunya ni en altres territoris. A més, la pandèmia de la Covid-19 ha amplificat els dèficits estructurals prèviament existents del sistema residencial i l’atenció socio-sanitària de les persones grans i amb malalties cròniques que viuen en l’àmbit residencial.

Però la pandèmia també ens ofereix una oportunitat única per repensar el model d’atenció, que hauria de ser basat en l’evidència, centrat en la persona i les seves singularitats i amb un personal i infraestructures que puguin respondre a les seves necessitats.

El coneixement que aportarà ResiCovid-19 pretén contribuir a la millora de la qualitat en l’atenció de les 60.000 persones que actualment viuen en les aproximadament 1.000 residències que hi ha a Catalunya, i indirectament beneficiar també a les famílies, als professionals de les residències i al conjunt del sistema social i sanitari.

iSocial s’encarregarà, dins del projecte, de la part de recerca internacional, consistent a analitzar els aprenentatges i propostes de millora del model residencial que també s’estiguin plantejant altres països amb un model residencial al nostre.

Actualitat

Vincles Alt Urgell

iSocial es reuneix amb els 19 alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell per donar a conèixer el projecte Vincles

El passat dimecres 24 de juliol, ens vam reunir amb dinou representants municipals de la comarca de l’Alt Urgell per explicar-los el projecte Vincles.
REIR, nova entitat membre de iSocial

REIR s’incorpora com a nova entitat membre de la Fundació iSocial

El patronat d’iSocial ha aprovat l’ingrés de Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR) com a entitat membre de la Fundació
Premis GrausTIC

Oberta la convocatòria dels premis d’Innovació Digital de Catalunya GrausTIC 2024

El passat 12 de juliol es va obrir la convocatòria dels Premis d’Innovació Digital de Catalunya 2024 – GrausTIC, un certamen que té com a objectiu reconèixer aquelles iniciatives, professionals, empreses o institucions que destaquen per l’ús innovador i la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Les propostes es podran presentar fins al 15 d’octubre de 2024.
Grupo Servicio Sociales Integrados (SSI)

La Fundació iSocial dona la benvinguda al Grupo SSI com a nova entitat membre

El Grupo Servicios Sociales Integrados (SSI) és una cooperativa basca dedicada a millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat
Josep Maria Solé pren el relleu de Montse Cervera com a president

Canvi de presidència: Josep Maria Solé pren el relleu de Montse Cervera

Montse Cervera, presidenta d’iSocial des de la creació de la Fundació, cedeix el pas a Josep Maria Solé
iSocial PRO

Un nou butlletí informarà els professionals que utilitzen les Apps d’iSocial

Des d’aquest mes de juliol, els professionals que ja utilitzen l’App “iSocial PRO” i que, a través d’aquesta, gestionen les apps Nidus, Flapp!, i properament meSocial, rebran periòdicament un butlletí que els informarà sobre novetats, millores tècniques i el procés d’expansió territorial d’aquestes aplicacions.