Un any d’innovació i de compromís social: Fites destacades del 2023

Publicacions Notícies

Un any d’innovació i de compromís social: Fites destacades del 2023

Felicitació Nadal - L'equip d'iSocial us desitja un bon Nadal i un bon any nou

Repassem un any ple de fites i renovem el nostre compromís amb la innovació i el sector social per un 2024 ple de nous projectes

Aquest 2023 ha estat un període d’importants avenços per a la Fundació iSocial, amb fites importants que reflecteixen el nostre compromís continu i creixent amb la innovació en el sector social i que ens animen a continuar la nostra tasca. A continuació compartim amb vosaltres alguns dels aspectes més destacats d’aquest 2023 per a la nostra Fundació:

1) Hem crescut de 14 a 16 entitats membres

Aquest any, la Fundació iSocial ha sumat dues noves entitats membres, consolidant la nostra comunitat amb 16 organitzacions socialment compromeses. L’adhesió d’INTRESS i de la Fundació Hàbitat3 amplia l’arc de sensibilitats socials que caracteritza iSocial i obre noves vies de col·laboració amb professionals compromesos amb les persones més vulnerables.

2) Un nou espai per a la innovació

La Fundació iSocial ha traslladat les seves oficines a una nova ubicació al cor del districte 22@ de Barcelona. Aquest moviment ressalta el nostre compromís amb la innovació i amb la transformació digital en un districte que és, ara mateix, un dels principals hub d’idees de l’estat.

3) Hem format 605 professionals a través de 21 cursos

Durant aquest any, hem ofert 21 cursos de formació, beneficiant 605 professionals del sector. Aquesta iniciativa ha proporcionat oportunitats d’enriquiment professional en àmbits com la mesura de l’impacte social, la comunicació i la transformació digital en el sector social.

4) Hem realitzat 6 Innobreaks per posar la innovació a l’abast de tothom

Els InnoBreaks, o webinars d’innovació, han ofert un espai inigualable per a l’intercanvi d’idees. Enguany, hem celebrat 6 Innobreaks, en els quals han assistit un total de 513 persones en sessions dedicades al benestar emocional, a nous models d’habitatge i a solucions digitals per a persones cuidadores, entre d’altres.

5) Hem realitzat el primer Innotrip, viatge d’intercanvi de bones pràctiques, als Països Baixos

Una delegació de 22 professionals va participar al primer InnoTrip, que en aquesta ocasió va oferir un enriquidor diàleg sobre innovació als Països Baixos, on vam conèixer iniciatives avantguardistes en àmbits com la discapacitat, l’habitatge, la salut mental i el treball comunitari.

6) Nous projectes innovadors finançats amb fons Next Generation

La Fundació iSocial ha iniciat tres projectes amb un pressupost total de 2,3 milions d’euros atorgat per la Unió Europea a través del programa Next Generation. Els tres projectes beneficiaris són: DISS Alt Pirineu-Aran, un projecte per a la detecció i la intervenció davant de situacions de soledat no desitjada en persones grans; DigitaliSSB, programa de digitalització del sistema informàtic de les àrees bàsiques dels serveis socials de Catalunya; i Rehab-Lab, que té per objectiu crear una xarxa de Fab Labs per crear ajudes funcionals per a persones amb discapacitat gràcies a la impressió 3D.

7) Finançament europeu per a nous projectes socials

Tanquem l’any amb la notícia que hem obtingut un finançament europeu d’1,9 milions d’euros per a nous projectes que iniciarem el 2024. Pròximament donarem més detalls a la pàgina web.

8) Noves versions de les nostres Apps FLAPP! i NIDUS

Durant aquest any, també hem millorat les versions de les aplicacions Flapp! i Nidus, per poder oferir un suport més complet a adolescents i joves amb necessitats d’acompanyament i a persones sense llar a través d’aquestes eines digitals innovadores.

L’any 2023 ha estat un any de creixement i d’aposta per a la innovació, que ens ha permès evolucionar i buscar noves solucions als reptes dels professionals del sector social. Agraïm a tots els membres, col·laboradors i professionals del sector pel seu suport continu. Sense ells, aquest projecte no seria possible.

A tots i totes, us desitgem unes bones festes i un bon any nou, i renovem per a aquest 2024 el nostre compromís amb el sector social i amb la transformació per continuar treballant per tal de millorar la vida de les persones.

Bones festes - Infogràfic amb fites de l'any 2023

Actualitat

Imatges Posts Web (72) min

La Fundació iSocial participa a la I Jornada de Serveis Socials

iSocial ha presentat Nidus, una eina digital de suport a les persones en situació de sensellarisme, impulsada conjuntament amb Pere Claver Grup
Imatges Posts Web (69) min

iSocial presenta Vincles al Caixaforum de Lleida

Vincles, una iniciativa que té com a objectiu combatre la soledat no desitjada, forma part dels projectes aprovats per la Fundació La Caixa en la convocatòria del 2024
Imatges Posts Web (56) min

Presentem Vincles Alt Pirineu-Aran en un acte públic a la Seu d’Urgell

Vincles Alt Pirineu-Aran és un projecte, liderat per la Fundació iSocial, que té per objectiu la detecció i prevenció de situacions de soledat no desitjada en la gent gran al territori de l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran
Visita Willy Allegre Web

Willy Allègre, coordinador de la xarxa europea Rehab-Lab, visita els socis del projecte a Catalunya

La Fundació iSocial lidera la creació a Catalunya d’una xarxa Rehab-Lab. La visita de Willy Allègre forma part del procés d’acreditació per formar part de la xarxa Rehab-Lab europea